Exista o multime de aspecte cu care micutul trebuie sa se obisnuiasca, iar asta explica de ce inceputul i se poate parea atat de dificil. Dar cum pentru orice problema exista si solutii, iata care sunt factorii care pot contribui la acomodarea copilului la gradinita!

Vorbeste-i cat mai mult despre ce presupune o gradinita

Pentru a nu-l lua pe neasteptate, copilul trebuie sa inteleaga din timp notiunea de gradinita, sa stie de ce este nevoie sa mearga in acest loc, care este programul si ce activitati va desfasura.

Fii cat mai sincer cu micutul tau si prezinta-i realitatea, nu prezenta gradinita intr-un mod exagerat! De asemenea, este recomandat sa faci plimbari impreuna cu el imprejurul gradinitei pentru a a-l ajuta sa cunoasca gradinita. 

Comunicarea eficienta dintre copil si personalul gradinitei

Dupa cum bine este stiut deja, comunicarea este cheia succesului, iar la fel se intampla si in cazul acomodarii copiilor la gradinita. Pentru a veni in intampinarea micutilor, educatorii trebuie sa detina cat mai multe informatii despre acestia si sa-i ajute sa se adapteze. Legatura dintre personalul gradinitei si copii reprezinta unul dintre cei mai importanti factori in acest proces. Princess Baby Care este gradinita privata in care copiii reusesc sa se acomodeze datorita atentiei primite din partea personalului. Este esential de subliniat ca in cadrul acestei gradinite, acomodare se realizeaza in functie de starea emotionala a fiecarui copil, tot acest proces fiind desfasurat individual.

Mai exact, acomodarea nu este realizata simultan pentru toti copiii, ci pe rand pentru ca toata atentia tuturor pedagogilor sa fie indreptata asupra copilui care se afla inscris in procesul acomodarii. 

Abordarea unei atitudini care sa il incurajeze pe micut sa mearga la gradinita

In majoritatea cazurilor, se intampla ca parintii sa fie si ei afectati de aceasta etapa din viata copiilor. Emotiile isi spun cuvantul atunci cand soseste momentul sa se desparta de cei mici in prima zi de gradinita, iar ele sunt vizibile chiar si pentru copii.

De aceea, parintii trebuie sa trateze acest moment ca fiind unul fericit. Sa zambeasca larg atunci cand duc copiii la gradinita si sa procedeze la fel si cand vin sa ii ia. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Gradinita este locul in care copiii se bucura de activitati interesante, de noi prieteni si de o dezvoltare armonioasa, asa ca trebuie sa fie tratata ca atare atat de cei mici, cat si de parinti. Urmeaza sfaturile specialistilor, alege gradinita potrivita pentru copilul tau si priveste-l cum evolueaza. Nimic nu este mai frumos pentru un parinte!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si