In articol:
- Vorbeste-i cat mai mult despre ce presupune o gradinita
- Comunicarea eficienta dintre copil si personalul gradinitei
- Abordarea unei atitudini care sa il incurajeze pe micut sa mearga la gradinita
Exista o multime de aspecte cu care micutul trebuie sa se obisnuiasca, iar asta explica de ce inceputul i se poate parea atat de dificil.
Vorbeste-i cat mai mult despre ce presupune o gradinita
Pentru a nu-l lua pe neasteptate, copilul trebuie sa inteleaga din timp notiunea de gradinita, sa stie de ce este nevoie sa mearga in acest loc, care este programul si ce activitati va desfasura. Fii cat mai sincer cu micutul tau si prezinta-i realitatea, nu prezenta gradinita intr-un mod exagerat! De asemenea, este recomandat sa faci plimbari impreuna cu el imprejurul gradinitei pentru a a-l ajuta
Comunicarea eficienta dintre copil si personalul gradinitei
Dupa cum bine este stiut deja, comunicarea este cheia succesului, iar la fel se intampla si in cazul acomodarii copiilor la gradinita. Pentru a veni in intampinarea micutilor, educatorii trebuie sa detina cat mai multe informatii despre acestia si sa-i ajute sa se adapteze. Legatura dintre personalul gradinitei si copii reprezinta unul dintre cei mai importanti factori in acest proces.
Abordarea unei atitudini care sa il incurajeze pe micut sa mearga la gradinita
In majoritatea cazurilor, se intampla ca parintii sa fie si ei afectati de aceasta etapa din viata copiilor. Emotiile isi spun cuvantul atunci cand soseste momentul sa se desparta de cei mici in prima zi de gradinita, iar ele sunt vizibile chiar si pentru copii. De aceea, parintii trebuie sa trateze acest moment ca fiind unul fericit.
Gradinita este locul in care copiii se bucura de activitati interesante, de noi prieteni si de o dezvoltare armonioasa, asa ca trebuie sa fie tratata ca atare atat de cei mici, cat si de parinti. Urmeaza sfaturile specialistilor, alege gradinita potrivita pentru copilul tau si priveste-l cum evolueaza. Nimic nu este mai frumos pentru un parinte!