Close sidebar
Close sidebar

Reacția unei femei după ce a aflat că trebuie să plătească o factură de 20.000 de euro la gaze

O femeie, din Dolj, a trecut prin clipe de coșmar când a primit factura la gaze. Ea trebuie să scoată din buzunar 20.000 de euro pentru a o achita.

Georgiana Balaban,

Caz neașteptat în Dolj.

[Sursa foto: Arhivă]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Facturile la gaze   le dau bătăi de cap românilor, iar în iarna ce urmează situația se va înrăutăți și mai rău. O româncă a vrut să sape o fântână, doar că în loc de apă, a dat de o pungă de gaze, care s-a aprins. De sâmbătă și până acum focul arde neîncetat.

Citește si: Când se dă drumul la căldură în această toamnă? Regulamentul legal

Stingerea acestui foc este o treabă dificilă, astfel că o echipă de specialiști a fost trimisă să oprească focul și să cimenteze puțul, susține ANRE. Autoritățile locale au declarat că au apelat și la ajutorul unei echipe de specialiști din Mediaş. Costul lucrării se ridică la 20.000 de euro și va fi acoperit de primărie, urmând ca mai apoi banii să fie recuperați de la proprietar.

Factură de 20.000 de euro la gaze

Pentru că a vrut să sape un puț, femeia este acum bună de plată. Din pământ a țâșnit apă, dar și gaze, care au luat foc imediat. De sâmbătă și până astăzi, focul arde neîncetat. Flacăra măsoară cinci metri. Locatarii din zona au ajutorul autorităților. De atunci, pompierii vin o dată la două ore să se asigure că flăcările nu se extind.

Citește si: Afaceri fără grija facturilor

Proprietarul casei a transmis că a sunat la 112 din cauza faptului că focul continuă să ardă.

„Am sunat la 112, Au venit de la pompieri, au izolat zona. Au venit și de la primărie. Au defrișat zona pe aici. La un moment dat era altundeva focul, l-au deviat un pic aici, ca să elimine pericolul din zonă."

, a declarat Alisa Florea, proprietarul locuinței unde a avut loc incidentul.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Liviu Vasiloiu, șeful centrului operațional ISU, a susținut că a cerut devierea conductei.

Citește si: Cursuri online de teama facturilor

„S-a luat măsura de deviere a conductei de deversare într-un iaz artificial, creat astfel încât să fie limitat la minimum pericolul de incendiu pentru vecinătăți.", a declarat Liviu Vasiloiu, șeful centrului operațional ISU.

Daniel Bobin, primarul din Dolj, a afirmat că nu este primul caz de acest gen în comună. Acesta speră să nu fie o problemă mai mare de atât.

Citește si: Ajutor de încălzire pentru iarna 2022-2023. Data până la care se depun documentele

„Primele momente, și pentru noi, și pentru cetățeni, că nu ne-am mai confruntat cu asemenea caz, au fost de panică. După ce au venit specialiști în domeniu, ingineri de la Petrom, cei de la Garda de mediu, am constatat că nu e atât de periculos. Să dea Dumnezeu chiar să fie o pungă de gaz și destul de mare. Este și dorința localnicilor.", a susținut Daniel Bobin, primarul din Dolj.

Unul dintre vecinii din zonă a luat în râs întreaga situație și a zis că ar fi o bucurie să aibă gazele așa de aproape de el.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

„Fiecare cu norocul lui. M-aș bucura din suflet să am gazele cât mai aproape.", a declarat un vecin.

Un alt vecin a spus că zona în care aceștia locuiesc este favorabilă extracției de gaze.

„Ar fi foarte bune de folosință, pentru toată comuna. V-am mai spus la început, având conducta care trece pe aici, este aproape de noi, nu e departe, se pot extrage gaze de aici.", a mărturisit un alt vecin.

Comitetului Local pentru Situații de Urgență a decis ca puțul să fie astupat de o firmă specializată, contactată pentru a interveni și a rezolva problema. Abia apoi vor urma studii care să arate cât de mare este zăcământul și dacă va putea fi exploatat.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI