Cu îngrijorare se uită oamenii și spre lunile de iarnă, când si consumul va crește, mai ales că banii pentru compensare sunt spre final. Experţii prevăd apocalipsa facturilor la energie.

Facturi uriașe la energie

Vara nu a adus facturi mai mici la energie, așa cum se așteptau cei mai mulţi dintre noi. Deși consumul e mult mai mic decât iarna, tot ne-a fost afectat serios bugetul.



„La ce să mai faci economie, ce economie, suntem la ultima gaură de la curea, n-ai ce, sincer.”

„Stăm la lumânare, ce să mai facem. ne luăm candelă, ne luăm lumânări...”

Cu îngrijorare privesc toți spre lunile care urmează, având şi experienţa grea a iernii trecute.

„Da, mă gândesc.. și atunci chiar nu mai vin în București deloc. Voi sta la țară, am cumpărat lemne, avem sobe de teracotă.”

„Altă soluție n-avem.. Decât să ne îmbrăcăm și să stăm ca pe vremea lui Ceaușescu.”

Citeste si: Protest al polițiștilor în fața Guvernului. Care este motivul nemulțumirii lor

Gazele ne vor costa dublu la iarnă

Față de prețurile de acum doi ani, în această iarnă, pentru o casă vom plăti la gaze de două ori mai mult.

La fel se va întâmpla și în cazul apartamentelor.

Diana Buzea, reporter Kanal D: „Statul ramane fără bani pentru compensare și plafonare. Totul pornește de la sumă insuficientă de după rectificare, pentru că Ministerul Energiei a cerut 31 miliarde de lei, dar va primi doar 2,5. Autoritățile lucrează la un proiect de supraimpozitare pe lanțul de furnizori și producători pentru a aduce bani în plus la bugetul de stat.”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Trei gospodării din zece suferă de sărăcie energetică, după explozia preţurilor la energie, în vreme ce alte două se află în aşa-numita „sărăcie energetică ascunsă”, după ce şi-au redus consumul.

Citeste si: Prețurile la energie, verificate de Consiliul Concurenței. Premierul Ciucă: ”O reducere a preţului nu este posibilă"

Adrian Bența, consultant economic: „Va fi o categorie de persoane care nu o să își permită traiul de la o lună la alta. Va mai fi o a doua categorie, categoria salariaților cu venituri modeste. Aici probabil oamenii vor face economie de la alte cheltuieli, nu mai mergem la restaurant, nu mai cumpărăm cărți sau renunțăm la îmbrăcăminte.”

Facturile la energie ar trebui să beneficieze de plafonare și compensare până în luna martie, potrivit autorităţilor.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Factura uriașă la curent a unei mânăstiri din Constanța. Maicilor nu le-a venit să creadă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si