Familia Ulas din zona rurală din sudul Turciei își folosește atât mâinile cât și picioarele pentru a merge, într-o mișcare care amintește de „mersul de urs”.

Familia Ulas a atras atenția biologilor evoluționiști în urmă cu mai mult de 15 ani, când a fost publicată o lucrare științifică despre ei, urmată de un film documentar la BBC intitulat „The Family That Walks on All Fours”.

Citește și: Un vierme uriaș, găsit în creierul unei femei. "Este viu. Vom vedea tot mai multe cazuri de acest fel"

Profesorul Nicholas Humphrey, psiholog evoluționist de la London School of Economics, a descoperit că din cei 18 copii ai aceastei familii, șase s-au născut cu această trăsătură nemaivăzută până acum la alți adulți umani moderni.

Citește și: "Am studiat peste 5.000 de experiențe la limita morții". Un medic oncolog a ajuns la o concluzie fermă despre "viața de după moarte"

Citește și: "Am studiat peste 5.000 de experiențe la limita morții". Un medic oncolog a ajuns la o concluzie fermă despre "viața de după moarte"

Din păcate, unul dintre cei șase a murit de atunci, potrivit NY Post.

"Acest lucru nu ar trebui să existe"

„Nu m-am așteptat niciodată, nici chiar în mai extraordinară fantezie științifică, ca ființele umane moderne să se poată întoarce la o stare animală”, a spus Humphrey la emisiunea „60 Minutes Australia”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

„Lucru care ne diferențiază de restul lumii animale este faptul că suntem specia care merge pe două picioare și ne ține capetele sus în aer”, a explicat el.

„Desigur, ne diferențiază și limbajul și tot felul de alte lucruri, dar este teribil de important faptul că stăm verticali pentru sentimentul nostru despre noi înșine ca fiind diferiți de celelalte viețuitoare din regnul

animal. Acești oameni trec această graniță”, a mai spus profesorul de biologie.

Familia Ulas a fost descrisă în documentar drept „veriga lipsă dintre om și maimuță” – iar un studiu științific publicat în Turcia a sugerat că un fenomen de „devoluție” ar fi putut avea loc, inversând trei milioane de ani de evoluție.

Profesorul Üner Tan de la Școala de Medicină a Universității Çukurova din Adana, Turcia, a spus că familia prezintă caracteristici ale strămoșilor primate ai Homo sapiens, înainte de trecerea la bipedism. El numește procesul „evoluție înapoi”, iar acest lucru a fost denumit "sindromul Uner Tan".

Mersul familiei a fost reglat prin exerciții de kinetoterapie

Cercetătorii de la Universitatea din Liverpool au descoperit că toți copiii aflați în centrul studiului aveau schelete cu mai multe asemănări cu maimuțele decât cu oamenii și aveau un cerebel mic, o afecțiune care nu afectează de obicei capacitatea altor oameni de a merge pe cele două picioare, potrivit datelor. The Daily Star.

Cu toate acestea, în timp ce maimuțele își folosesc degetele pentru a se deplasa, acești oameni își folosesc palmele, marcând o diferență semnificativă.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

„Cred că este posibil ca ceea ce vedem în această familie să fie ceva care corespunde unei perioade în care nu mergeam ca cimpanzeii, dar a fost un pas important între a coborî din copaci și a deveni complet bipezi”, a sugerat Humphrey.

El a mai menționat că, deoarece copiii nu au fost încurajați să stea în picioare după vârsta de 9 luni, dezvoltarea lor ar fi putut fi afectată și de presiunea familiei.

Copiii au primit un kinetoterapeut, precum și echipamente folosite pentru a-i ajuta să meargă pe două picioare, ceea ce a dus la îmbunătățiri semnificative ale mobilității până la întoarcerea lui Humphrey în Turcia.

Coloana vertebrală este afectată

Familia care merge în patru labe îi derutează pe oamenii de știință: „Nu ar trebui să existe”

Familia care merge în patru labe îi derutează pe oamenii de știință


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si