Tragedia a avut loc în urmă cu șapte ani jumătate, atunci când Bogdan Gigină a murit, după ce a căzut într-o groapă care nu ar fi fost semnalizată corespunzător. 

Gabriel Oprea scapă basma curată

La șapte ani și jumătate de la tragedie, Tribunalul București a stabilit că fostul ministru Gabriel Oprea nu se face vinovat de ucidere din culpă. Instanța l-a achitat pe considerentul că fapta nu există în cazul lui.

Citește și: Un bărbat acuzat că a abuzat sexual o minoră, prins pe Aeroportul Otopeni

Era singura acuzație pentru care Oprea a fost judecat, după ce procurorii DNA au fost nevoiți să renunțe la cea de abuz în serviciu.

Cum a reacționat familia victimei

Suntem foarte dezamăgiți de această pronunțare a instanței, nu ne așteptam la acest lucru, unde ne-au răpit singurul copil al nostru, singurul copil care se numește Gigină Cosmin Bogdan. Este inadmisibil câtă încredere am avut în această justiție ca să dea o asemenea sentință. În primul rând ca ministrul de interne să fie achitat folosind abuziv coloana, ca să nu vorbim de ordinele care se dădeau. Firește că este nedreaptă. Măcar să fi fost această dreptate pentru acest copil tânăr”, a transmis tatăl lui Bogdan Gigină.

Totuși, potrivit avocatului familiei, cineva se va face totuși răpunzător de cele întâmplate.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Astfel, firma care făcea lucrările în zona în care polițiștul Bogdan Gigină și-a pierdut viața, dar și administratorul ei, vor răspunde pentru modul în care a fost semnalizată groapa morții.

Citește și: Pentru unii mumă, pentru alții ciumă

Petre Mazilu a fost condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare, cu suspendare, și obligarea la 100 de zile de muncă în folosul comunității. De asemenea, firma a primit o amendă penală în valoare de 330.000 de lei.

În plus, cei vinovați trebuie să plătească familiei polițistului daune în valoare de peste 450.000 de euro.

Dacă Gabriel Oprea refuză să comenteze sentința prin care a fost achitat, părinții lui Bogdan Gigină au anunțat deja că o vor ataca la Curtea de Apel, cu speranța că vor obține un alt deznodământ.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si