Close sidebar
Close sidebar

Familia regală a Belgiei va găzdui refugiați ucraineni

Regele Philippe al Belgiei li Regina Mathilda au anunțat că vor găzdui refugiați ucraineni, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina.

Laura Macovei,

Familia regală a Belgiei va găzdui refugiați ucraineni

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Palatul Regal blegian a confirmat că două case vor fi puse la dispoziția a trei familii ucrainene. Una dintre acestea se află în Bruxelles, iar cealaltă în regiunea sudică a Valoniei. 

Un purtător de cuvânt al Palatului Regal a declarat pentru BBC că regele Philippe a fost cutremurat de mărturiile pe care le-a auzit la întâlnirea cu ucrainenii, majoritatea femei și copii, în timp ce vizita un centru din Bruxelles, miercuri. Decizia de a găzdui a fost anunțată la scurt timp după vizită. 

Familia regală a Belgiei a ajutat mereu pe cei în nevoie 

Nu este pentru prima dată când familia regală a Belgiei își arată solidaritatea cu cei aflați în nevoie. Vara trecută, mai multe persoane care și-au pierdut casele în cele mai grave inundații din ultimele decenii din țară au fost, de asemenea, invitate să stea în casele deținute de cuplul regal. 

Citeste si: Klaus Iohannis, declarații după întâlnirea cu președintele Estoniei. "Prezența militară a Rusiei în Belarus are implicații pe termen mediu și lung"

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

O altă clădire situată chiar în afara Bruxelles-ului va fi, de asemenea, pusă la dispoziție pentru a servi drept locuință colectivă, dacă va fi nevoie de mai mult spațiu. 

Peste 200.000 de refugiați ucraineni în următoarele săptămâni

Până în prezent, peste 10.000 de refugiați ucraineni s-au înregistrat în Belgia și au primit protecție internațională temporară și un statut care le permite să locuiască și să lucreze în Belgia timp de un an. 

Citeste si: Un copil de 11 ani din Ucraina a mers la voluntari și a cerut o armă pentru a lupta împotriva soldaților ruși: „Nu-l certa pe Erou”

Autoritățile belgiene estimează că 200.000 de ucraineni vor sosi în Belgia în următoarele săptămâni. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI