Minorul a scris istorie la doar 17 ani. David Popovici este un fenomen ce a primit aplauze de la o țară întreagă și nu numai. El a fost apreciat la nivel mondial pentru recordul stabilit. David a cucerit luni aurul la 200 m liber. Tânărul a fost mai rapid decât americanul Caeleb Dressel, 47 sec 95/100 şi decât sârbul Andrej Barna, 48 sec 15/100.

Citește si: Momente dramatice la Campionatul Mondial de la Budapesta. Înotătoarea Anita Alvarez a leșinat în bazin

Românul este primul medaliat şi cel dintâi campion mondial de seniori al României, într-o probă masculină şi al treilea sportiv care cucerește medalia de aur pentru ţara noastră, după Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) şi Diana Mocanu (aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001).

Adolescentul, legitimat la clubul MAI, şi-a învins adversarii şi a reușit timpul de 1:43.21, record mondial la juniori, la doar 17 ani.

Detalii despre familia lui David Popovici

David a făcut mândră o Românie întreagă, iar familia cu atât mai mult. Părinții băiatului și-au orientat cariera pentru a-și susține fiul. Părinții lui David Popovici sunt foarte discreți și asta pentru că au o regulă internă fermă, singurul care va apărea este el sau antrenorul lui.

Citește si: David Popovici, românul de aur

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Așadar, pentru orice discuție cu presă, David sau antrenorul lui vor ieși în față și doar cu acceptul fiului lor și a antrenorului său pot comunica extern.

Din informațiile oferite de mass-media, mama lui David Popovici și-a orientat cariera profesională pentru a-l ajuta cât mai mult pe fiul ei.

După câțiva ani buni lucrați în asistență socială, doamna Popovici a urmat și cursuri de ofițer antidoping pentru a înțelege exact prin ce mecanisme va trece fiul său în procedurile în domeniu, scrie Gsp.ro.

Tatăl campionului lucrează tot în sprijinul băiatului, pe o parte. Capul familiei activează în domeniul vânzărilor și este foarte atent la suplimentele prescrise fiului său, tocmai pentru ca nu cumva să încalce fără să-și dea seama vreo regulă internațională.

Citește si: VIDEO- David Popovici, performanță formidabilă. Înotătorul a ieșit pe primul loc și s-a calificat în finala de mâine

„Aș îndemna la echilibru pe durata acestor Jocuri Olimpice în ce privește aparițiile lui David. Jocurile sunt la cu totul altă dimensiune decât Europenele de juniori, dar ne dorim să ajungem cât mai departe, să căpătăm experiență și să învățăm ce e de învățat pentru următoarele Olimpiade, la Paris, Los Angeles, Brisbane”, a spus Adrian Rădulescu pentru Gsp.ro.

Adolescentul a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, luni seara, la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100. David Popovici a stabilit un nou record mondial de juniori, după ce îl ameliorase, duminică, în semifinale (1 min 44 sec 40/100).

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

„David Popovici este cel mai nou nume din cartea de aur a sportului românesc! La doar 17 ani, tânărul nostru a câștigat cursa decisivă de 200 de metri liber, la care a stabilit şi un nou record mondial la juniori. Felicitări, David”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Citește si: Primele imagini cu David Popovici după ce a cucerit al doilea titlu mondial la Budapesta! Românul l-a învins dramatic pe francezul Maxime Grousset FOTO, VIDEO

„Fenomenal acest sportiv! Toate inimile României au bătut azi în pieptul lui şi i-au dat putere! David Popovici este primul nostru campion mondial de seniori, într-o probă masculină, cu un nou record, de 1:43.21 min. I-am transmis felicitările mele şi cât de mândri suntem de el! Mulțumim, David! Felicitări, abia ai început să scrii istorie în nataţie! Mai ai înainte multe pagini de glorie. Felicitări şi celor care îţi sunt aproape şi te ajută să zbori”, a scris, la rândul său, pe Facebook, ministrul Sportului, Eduard Novak.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si