Close sidebar
Close sidebar

Familiile soldaților ruși sună în Ucraina pentru a afla starea militarilor. Rusia nu le spune nimic

Guvernul din Ucraina a înființat o linie telefonică pentru a comunica familiilor soldaților din Rusia informații despre militarii decedați sau răniți în timpul războiului.

Madalina Grigore,

Familiile soldaților din Rusia sună în Ucraina pentru a afla informații despre militarii armatei rusești.

[Sursa foto: istockphoto.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

CNN a relatat cum mame, soții sau surori sună la această linie și întreabă cu disperare și îngrijorare despre militarii Rusiei care au invadat Ucraina.

„-Scuzați-mă că vă deranjez, vă sun în legătură cu fratele meu.

-Aveți vreo informație despre soțul meu?

-Bună ziua, aceasta este linia unde poți afla dacă o persoană este în viață?”

Citeste si: Armata rusă a distrus 202 școli, 34 de spitale și peste 1.500 de clădiri civile

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Sunt fragmente din înregistrările audio făcute la linia telefonică pusă la dispoziție de Guvernul din Ucraina. Părinții, soțiile, frații și surorile caută cu disperare informații despre cei dragi care continuă să atace Ucraina.

Sunt înregistrări care surprind vocile tremurate care caută vești despre soldați, dar nu despre cei ucraineni, ci despre militarii din armata Rusiei.

Înregistrările obțiune exclusiv de CNN de la autoritățile ucrainene arată disperarea și incertitudinea oamenilor conduc spre o ideea că autoritățile de la Moscova nu ar furniza informații despre armata rusă. 

„Întoarceți-vă din Ucraina în viață” 

„Întoarceți-vă din Ucraina în viață” este linia telefonică pe care Guvernul ucrainean a pus-o la dispoziție.

Ministerul de Interne a recunoscut că este vorba despre un instrument umanitar, dar și despre un instrument de propagandă.

„În primul rând, îi vom ajuta pe soldații ruși, care au fost amăgiți și nu li s-a spus unde merg, să-și găsească rudele. Și în al doilea rând, vom ajuta la oprirea războiului în general”, a spus una dintre operatoare care a dorit să își păstreze anonimatul.

Citeste si: Vladimir Putin ”nu se va opri la Ucraina. Descurajarea nu mai este suficientă”. Care sunt temerile Țărilor Baltice

Din prima zi în care linia telefonică a fost pusă în funcțiune, apelurile familiilor din Rusia au curs fără oprire. Din 24 februarie au fost peste 6.000 de apeluri. Telefoanele au venit din diferite zone: Vladivostok, în estul Rusiei, cât și din Rostov-pe-Don, aproape de granița cu Ucraina. Autoritățile spun că sunt persoane care au sunat chiar și din SUA sau Europa.

Rusia a recunoscut că a suferit pierderi în invazia din Ucraina, dar nu a oferit un bilanț clar în acest sens. 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI