In articol:
Fasole bătută. De ce ai nevoie:
Jumătate de kg de fasole uscată
4-5 cepe mari
4 linguri ulei
Citeste si: Chiftele de post cu cartofi, ciuperci și orez. Rețeta delicioasă care te face să uiți de carne
Jumătate de căpățână de usturoi
2 linguri pastă de tomate
Sare
Piper
Fasole bătută. Cum se prepară:
Fasolea se pune la înmuiat în apă călduță cu câteva ore înainte de preparare, cel mai sigur este de seara până a doua zi. apoi, se fierbe foarte bine în 2-3 ape. Atenție! Ai grijă ca apa să fie caldă când o schimbi.
Citeste si: Avertismentul medicilor: NU mai mâncați spanac dacă suferiți de această boală!
Fasole bătută. În ultima apă în care se pune, se lasă la foc mic, să fiarbă cât are nevoie. Pentru cine dorește un gust aparte, poate pune câteva rondele de morcov, câteva boabe de piper și 2-3 frunze de dafin. Piperul și frunzele se vor înlătura când se trece la pasat.
Citeste si: Conopidă la cuptor. Cea mai gustoasă rețetă
După ce a fiert bine, se scurge de apă și se dă prin strecurătoare sau se pasează la blender. Ceapa se taie felii subțiri și se pune la călit. Când s-a călit, se pune și pasta de tomate și se amestecă bine. Jumătate din cantitate, plus usturoiul pisat se freacă bine cu fasolea pasată. Aceasta trebuie să se umfle și să se omogenizeze.
Citeste si: Adevarul despre usturoiul chinezesc: E TOXIC! Cum recunosti usturoiul romanesc de cel adus din China
Fasole bătută. Nu scurgeți ceapa de ulei, acesta va face fasolea mai pufoasă. Se potrivește de sare și piper, se pune într-un vas și se acoperă cu cealaltă jumătate de ceapă călită cu bulion, scrie gustos.ro.