Close sidebar
Close sidebar

Fasole bătută. Cum se prepară corect această mâncare delicioasă. Merge de minune cu murături

Fasolea bătută este foarte gustoasă, excelentă pentru posturi și în zilele răcoroase. Acest preparat este una dintre cele mai sățioase mâncăruri românești și este preferată de toată lumea, mai ales atunci când este servită alături de murături făcute tot în casă.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Fasole bătută. De ce ai nevoie:

Jumătate de kg de fasole uscată

4-5 cepe mari

4 linguri ulei

Citeste si: Chiftele de post cu cartofi, ciuperci și orez. Rețeta delicioasă care te face să uiți de carne

Jumătate de căpățână de usturoi

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

2 linguri pastă de tomate

Sare

Piper

Fasole bătută. Cum se prepară:

Fasolea se pune la înmuiat în apă călduță cu câteva ore înainte de preparare, cel mai sigur este de seara până a doua zi. apoi, se fierbe foarte bine în 2-3 ape. Atenție! Ai grijă ca apa să fie caldă când o schimbi.

Citeste si: Avertismentul medicilor: NU mai mâncați spanac dacă suferiți de această boală!

Fasole bătută. În ultima apă în care se pune, se lasă la foc mic, să fiarbă cât are nevoie. Pentru cine dorește un gust aparte, poate pune câteva rondele de morcov, câteva boabe de piper și 2-3 frunze de dafin. Piperul și frunzele se vor înlătura când se trece la pasat.

Citeste si: Conopidă la cuptor. Cea mai gustoasă rețetă

După ce a fiert bine, se scurge de apă și se dă prin strecurătoare sau se pasează la blender. Ceapa se taie felii subțiri și se pune la călit. Când s-a călit, se pune și pasta de tomate și se amestecă bine. Jumătate din cantitate, plus usturoiul pisat se freacă bine cu fasolea pasată. Aceasta trebuie să se umfle și să se omogenizeze.

Citeste si: Adevarul despre usturoiul chinezesc: E TOXIC! Cum recunosti usturoiul romanesc de cel adus din China

Fasole bătută. Nu scurgeți ceapa de ulei, acesta va face fasolea mai pufoasă. Se potrivește de sare și piper, se pune într-un vas și se acoperă cu cealaltă jumătate de ceapă călită cu bulion, scrie gustos.ro.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI