Lunile “în creștere” și “în descreștere” sunt date de pozițiile relative ale Soarelui, Pământului și Lunii. Acestea apar când Luna se află între Pământ și Soare pe orbită, atunci partea din față a lunii devine luminată, iar cea dinspre pământ devine întunecată. Dacă Luna se află pe partea opusă a Pământului față de Soare, atunci partea cea mai apropiată a Lunii va fi complet luminată.  

Citește și: Horoscop august 2023: Ultima lună de vară aduce schimbări majore în viața acestor zodii

Luna Plină și Luna Nouă, în august

   1. Luna Plină de pe data de 1 august se numește „Luna Sturion” sau „Luna Plină a Sturionului”. Denumirea este dată după peștii abundenți din lacuri și râuri în lunile călduroase de vară.  

   2. Ultimul Pătrar: 8 august 2023.

   3. Luna Nouă: 15 august 2023.

Citește și: Fazele lunii iulie 2023. Când este Lună Plină și Lună Nouă? Superstiții românești legate de aceste zile

   4. Primul Pătrat: 23 august 2023.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

   5. Luna Plină sau Luna Albastră: 30 august 2023.

Durata unei faze lunare complete, de la lună plină la lună plină sau de la lună nouă la lună nouă, este de aproximativ 29 de zile și 12 ore. 

Ce trebuie să faci și să nu faci în aceste faze ale lunii?

Astrologii sunt de părere că tot ce începe de Luna Nouă va fi de bun augur.

Însă, există și o serie de lucruri pe care nu este bine să le faci într-o asemenea zi:
- nu trebuie să te muți
- nu trebuie să faci nuntă
- nu este bine să pleci la drum lung după miezul nopții

Citește și: Lună Plină iulie 2023. Pe ce dată are loc și cum influențează zodiile?

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Despre Luna Plină se spune amplifică intențiile noaste. De asemenea, în tradiția românească, copiii născuți într-o zi cu Lună Plină vor avea noroc în viață, iar cei înțărcați când este Luna Plină vor avea rezultatele bune la învățătură. 

Superluna, vizibilă pe cerul României în luna august

Luna august va fi specială din punct de vedere astronomic, asta pentru că Luna Plină va putea fi văzută de ori, o dată în faza de Superlună. Aceasta va fi cea mai mare față de ceea ce vedem noi până atunci.   

Citește și: VIDEO- Horoscopul săptămânii 17 iulie- 23 iulie: află ce îți rezervă astrele

Și luna octombrie vine cu surprize pentru iubitorii de cosmos. Pe data de 28 octombrie va fi vizibilă o eclipsă parțială de lună, iar aceasta va putea fi observată cu ușurință dacă vremea permite acest lucru. La momentul maxim al eclipsei, la ora 22:15, doar 12% din luna plină se va afla în umbra Pământului. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si