Fazele Lunii diferă de la o lună la alta. În următoarele rânduri veți afla care sunt Fazele Lunii în martie 2024 și când este Luna Nouă și Luna Plină. 

Poziția Soarelui este foarte importantă pentru a determina acest lucru. Află cum este posibil să vedem Luna pe cer în timpul zilei, chiar dacă Soarele strălucește puternic.

Fazele lunii în martie 2024. Când este Lună Nouă și Lună Plină?

Conform astro-urseanu.ro, Fazele Lunii în martie 2024 sunt acestea:

  • Luna Nouă- 10 martie 2024, la ora 11:00
  • Primul Pătrar- 17 martie 2024, la ora 06:11
  • Luna Plină- 25 martie 2024, la ora 09:00
  • Ultimul Pătrar- 3 martie 2024 la ora 17:23

Citește și: VIDEO- Horoscopul săptămânii, cu Andreea Dincă. Perioadă cu succes pentru aceste zodii

fazele lunii martie 2024

Calendar cu Fazele Lunii în martie 2024.

[Sursa foto: astro-urseanu.ro]

Spunem că este Lună Nouă atunci când Luna stă practic între Pământ și Soare. În acest punct, este iluminat discul de pe fața nevăzută.

Primul Pătrar este atunci când Luna este la o distanță de 90° est față de Soare și se vede doar jumătate din discul lunar iluminat (partea dreaptă).

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Luna Plină este când Luna se află la 180° de Soare și se poate vedea tot discul lunar iluminat. În această fază, Luna răsare atunci când Soarele apune și apune atunci când răsare Soarele.

Ultimul Pătrar are loc atunci când Luna se află la distanță 90° vest de Soare și este iluminată jumătatea stângă a discului lunar.

De unde „vin” Fazele Lunii?

Luna este satelitul natural al Pământului și este al cincilea cel mai mare satelit natural din întreg sistemul nostru solar.

Fiind satelitul Pământului, mișcara de rotație a Lunii în jurul Pământului pe o orbită aproape circulară se realizează într-o perioadă de 27,3 zile, conform sursei citate anterior. Aceasta mai este denumită și perioada siderală, fiind vorba despre perioada în care Luna se întoarce în aceeași poziție, în raport cu stelele.

Unghiul sub care vedem regiunea selenară iluminată de Soare determină Fazele Lunii. Fazele sunt procentele diferite de iluminare a discului Lunii.

Fazele Lunii se repetă la 29,5 zile, iar această perioadă poartă numele de „perioadă sinodică” sau „lunație”.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

luna plina

Vezi când este Luna Plină în martie 2024.

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Horoscop săptămânal pentru 4- 10 martie 2024: Prima săptămână de primăvară vine cu vești bune în viața acestor nativi

De ce putem vedea Luna pe cer chiar dacă Soarele a răsărit?

Atunci când Luna se află într-una dintre fazele sale de semilună, adică atunci când o vedem doar pe jumătate, putem vedea totuși și partea întunecată a sa, care strălucește mai slab. Efectul este datorat luminii oferite de Soare care se reflectă de pe suprafața Pământului pe suprafața Lunii, conform science.nasa.gov.

În plus, tuturor ni s-a întâmplat ca uneori să putem vedea Luna pe cer, alături de Soare, în plină zi. Ei bine, deși se spune că Luna este văzută doar noaptea, ea este vizibilă și ziua, dar este mai „palidă”. Luna se vede cel mai bine pe timpul zilei în fazele de prim și ultim pătrar, atunci când aceasta este destul de sus poziționată deasupra orizontului, la aproximativ 90 de grade față de Soare și cer. Lumina reflectată de Soare, care este strălucitoare, ne face să vedem Luna mai bine pe timp de zi, pe măsură ce aceasta se reflectă. Atunci când este Lună Nouă nu putem vedea Luna pe cer în timpul zilei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si