Close sidebar
Close sidebar

FDA a autorizat doza ''booster'' a vaccinului Pfizer-BioNTech pentru adolescenţii din grupa 12-15 ani

Agenţia americană a autorizat și cea de-a treia doză de vaccin Pfizer-BioNTech pentru copiii din grupa de vârstă 5-11 ani care au o imunitate compromisă.

Diana Bostan,

FDA a autorizat doza ''booster'' a vaccinului Pfizer-BioNTech pentru adolescenţii din grupa 12-15 ani

[Sursa foto: istockphoto]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Agenţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a autorizat luni utilizarea celei de-a treia doze a vaccinului anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech pentru adolescenţii din grupa de vârstă 12-15 ani şi a redus, totodată, intervalul de administrare pentru toate dozele de supra-rapel ("booster") de la şase luni la cinci luni după finalizarea schemei iniţiale de imunizare, informează Reuters.

 

FDA a autorizat doza ''booster'' a vaccinului Pfizer-BioNTech pentru categoria de vârstă 5-12 ani

Experţii FDA au spus că au analizat datele medicale publicate în studii ştiinţifice şi dovezile obţinute în condiţii reale despre siguranţa dozelor "booster" furnizate de Ministerul Sănătăţii din Israel, ce includ date de la peste 6.300 de adolescenţi din grupa de vârstă 12-15 ani care au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză a serului Pfizer-BioNTech, potrivit Agerpres.

Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore împotriva COVID-19

Cresc cazurile de infectare cu Omicron

Testele de laborator au arătat că două doze ale vaccinurilor Pfizer-BioNTech şi Moderna generează o reacţie imunitară scăzută împotriva Omicron.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Dozele "booster" ale acestor seruri par să ofere protecţie împotriva acestei variante virale ce prezintă mai multe mutaţii în comparaţie cu precedentele variante ale virusului SARS-CoV-2.

Citeste si: Expertul Răzvan Cherecheș susține că explozia de cazuri Omicron ar putea fi devastatoare pentru sistemul medical din întreaga lume

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI