Femeile însărcinate pot fi afectate de Coronavirus. Ce spun specialiștii îi va șoca pe cei care urmează să devină părinți. Un studiu realizat în Italia a avut drept subiect infectarea cu Covid-19 a bebelușilor aflați încă în burta mamei. Oamenii de știință au declarat că acest lucru este încă incert, însă este posibil ca virusul să treacă prin placentă, iar mai apoi să ajungă la făt.

Femeile însărcinate pot fi afectate de Coronavirus. Ce spun specialiștii

Profesorul Claudio Fenizia de la Universitatea din Milano, împreună cu colegii săi, au avut sub observație 31 de femei infectate cu Covid-19, pe când acestea erau insărcinate în momentul de vârf al pandemiei. Doamnele au fost testate, iar după ce au născut s-au făcut și testele nou-născuților, ale placentei, ale cordonului ombilical, s-au analizat lichidele vaginale ale mamei și laptele matern.

femei însărcinate coronavirus

Citeste si: Grecia impune măsuri dure! Ce sunt obligați turiștii să facă înainte de a intrat în țară

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro

Citeste si: Ministerul Sănătăţii interzice Primăriei să testeze gratuit bucureştenii

Citeste si: Încă un arbitru testat pozitiv cu Covid-19

După efectuarea testelor, doi bebeluși testați au fost găsiți cu noul coronavirus. „ Rezultatul nostru sugerează că transmiterea verticală a avut loc în două cazuri din cele 31 studiate. Virusul a fost găsit într-o placentă și în sângele din cordonul ombilical, în vaginul unei femei însărcinate și în lapte”, au scris cercetătorii într-un rezumat al activității lor.”.

Citeste si: Cezar Juratoni de la Survivor România, pus la colț de bunica lui Ruby: „El m-a votat să ies afară!”

Anticorpii nu sunt de obicei transmiși la copil prin mamă. Profesorul Fenizi a declarat faptul ca unul din copii a fost infectat în mod direct.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si