Close sidebar
Close sidebar

Femeia aflata in scaun cu rotile jignita de un taximetrist din Capitala vorbeste despre incident: "Pur si simplu m-a scuipat"

I-a cerut de 4 ori valoarea cursei, a scuipat-o şi aproape că a dat cu maşina peste ea. Sunt faptele de care o femeie aflată în scaun cu rotile îl acuză pe un taximetrist din Capitală. Totul, doar pentru că ar fi trebuit să îi aşeze căruciorul în portbagaj, spune, mâhnită, victima. Toate informaţiile despre acest caz strigător la cer vin acum! ##VIDEO20154##

,


DISTRIBUIE
acest articol

E nevoie de 3 oameni pentru ca Marta Bencze sa poata ajunge din trenul de Galati pe suprafata peronului din Gara de Nord. Astazi a avut noroc, glumeste ea, pentru ca vagonul e ceva mai inalt, altfel aventura ar fi fost si mai mare.

Cand nu este genul acesta de tren ma ajuta domnii care lucreaza in gara sa ma coboare de la o distanta de un metru. Intr-adevar, o greutate si pentru dumnealor si pentru mine, de altfel”, povesteste Marta.

Marta ar fi putut cere, cel mult, un vagon semi-adaptat nevoilor sale, in sensul unui spatiu interior mai mare. Dar asta doar prin cerere scrisa, cu minim 48 de ore inainte de calatorie.

" Intrarea in tren nu este accesibila, de exemplu nu exista o rampa mobila sau o rampa automata, pur si simplu procedam la fel cum ati vazut inainte", spune femeia.

Daca astfel de conditii au devenit deja o obisnuinta pentru ea, femeia a trait socul vietii ei saptamana trecuta. Cautand un taximetrist dispus sa o duca pana la hotel.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: O descoperire arheologică i-a șocat pe cercetători, în Germania: „Răzbunătorul” îngropat cu pietre mari pe piept ca să nu învie- antena3.ro

"Toata lumea intorcea privirea, ca si cum nu ne-ar fi observat, dar eram singurele persoane cu dizabilitati din intersectia aceea, deci practic eram imposibil de a nu fi reperate", povesteste ea.

Asa incepe scurta, dar incredibila, patanie. Impreuna cu o prietena, de asemenea in scaun cu rotile, Marta a incercat pret de o ora sa gaseasca un taximetru care sa le ia. A numarat vreo 50 care le-au ignorat si, cand credea, ca norocul le surade…

"Mi-a spus ca imi va percepe de 4 ori valoarea cursei. L-am intrebat de ce, pentru ca avea un tarif de 1,39 si mi-a spus ca imi percepe acest tarif pentru ca ma deplasez in scaun rulant."

Socata, femeia a scos telefonul pentru a-l reclama pe sofer la 112. Moment in care i-a stat inima.

"Pur si simplu a dat in marsarier, riscand sa ma loveasca, pentru ca eram foarte aproape de masina, si, pur si simplu, m-a scuipat!", mai spune ea.

Din fericire, nu a fost ranita, iar prietena ei a reusit sa faca si o fotografie taximetrului.

Marta a depus, imediat, plangere la toate institutiile care pot pedepsi astfel de gesturi. Grav este faptul ca, desi exista o lege veche de un deceniu care obliga companiile de taximetrie sa aiba macar o masina special adaptata, aproape nimeni nu o respecta. Si e de ajuns un simplu telefon in dispecerat ca sa te convingi de asta.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: O descoperire arheologică i-a șocat pe cercetători, în Germania: „Răzbunătorul” îngropat cu pietre mari pe piept ca să nu învie- antena3.ro

"Nu avem asa ceva, deci nu am cum sa va ajut. Incercati poate mai sunt firme care au asa ceva, dar noi nu avem”.

"Nu, din pacate nu, pentru ca masinile pe care le avem noi nu permit instalarea unui astfel de dispozitiv."

Consiliul National al Dizabilitatii din Romania cere acum retragerea licentei firmei de taximetrie. Pana atunci, insa, inspectorii de la protectia consumatorului ar putea fi primii care dau sanctiuni.

"Pot da amenzi contraventionale pentru o prestatie necorespunzatoare de serviciu, amenzi care sunt cuprinse intre 3.000 si 30.000 de lei. Iar pentru lipsa de informare intre 1.000 si 10.000 de lei", spune Bogdan Pandelica, director ANPC.

Aceeasi lege spune ca un sofer de taxi nu are dreptul sa refuze o persoana cu dizabilitati, dar Marta Bencze spune ca ii este extrem de greu sa gaseasca un taximetrist dispus sa o ajute. Asta desi scaunul in care se deplaseaza poate fi desfacut, pentru a nu ocupa mai mult spatiu decat o valiza, de exemplu.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI