Close sidebar
Close sidebar

Ea este femeia care a ucis șase persoane și a rănit alte 81. Cine este Ahlam Albashir, de fapt

Ahlam Albashir este femeia-terorist care a ucis șase persoane și a rănit alte 81. Ea a recunoscut că a pus bomba în Istanbul.

Georgiana Balaban,

Ahlam Albashir - autoarea atentatului din Istanbul.

[Sursa foto: Presa străină]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

După ce a fost prinsă, făptașa a transmis că ea a pus bomba în Istanbul duminică, în jurul orei 16.20, după ce a primit ordinul de acțiune de la sediul organizației teroriste PKK/PYD/YPG din Kobani, Siria.

Citește și: Bilanț atentat Istanbul 2022: Anunțul făcut de Recep Erdoğan

Femeia-terorist este de naționalitate siriană și a recunoscut că ea a fost cea care a pus bomba în Istanbul. Potrivit informațiilor făcute publice de poliția din Turcia, femeia ar fi acționat din ordinul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), după ce a primit directive de la un centru aflat în regiunea Kobane, în nord-estul Siriei.

Informații despre Ahlam Albashir

Siriana a ucis șase persoane, iar alte 81 au fost grav rănite.

Potrivit informațiilor făcute publice în presa internațională, după ce a fost supusă unui interogatoriu, s-a aflat că femeia a intrat ilegal în Turcia prin Afrin-Idlib și că a fost instruită ca ofițer special de informații de către organizația teroristă PKK/PYD/YPG.

Polițiștii din Turcia au menționat că Ahlam Albashir a acționat din ordinul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi că a primit directive de la un centru aflat în regiunea Kobane, în nord-estul Siriei.

Ahlam Albashir a plasat bomba în jurul orei 16:13, iar mai apoi a plecat grăbită. Geanta a rămas nesupravegheată iar mai apoi, câteva minute mai târziu, a avut loc explozia.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: Atentat Istanbul noiembrie 2022: Tot ce trebuie știi despre explozia puternică de pe bulevardul Istiklal

„O femeie a stat pe o bancă 40-45 de minute şi, ceva timp mai târziu, a avut loc o explozie. Toate datele despre aceasta femeie sunt în prezent în curs de revizuire.

Fie această geantă conținea o bombă cu ceas, fie cineva a activat-o de la distanţă”, a spus ministrul Justiției.

1200 de camere de securitate au fost analizate pentru a surprinde femeia teroristă, fiind analizate traseele către și de la fața locului exploziei. Aceasta a fost găsită noaptea, la ora 02:50. În timpul operațiunii au fost prinse și reținute alte 46 de persoane.

Citește și: Erdogan, primele declarații după atacul din Istanbul

„În timpul operațiunii, 46 de persoane au fost prinse și arestate și s-a constatat că persoana care a lăsat bomba s-a dus la o adresă din districtul Kucukcekmece”, se arată într-un comunicat al poliției turce, citat de agenția Anadolu.

Citește și: Atentat cu bombă la Istanbul Se condamnă fanatismul teroriștilor?

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI