Femeie de 30 de ani, oprită pe aeroport pentru că și-a ascuns inima proprie în bagaj
O poveste emoționantă a devenit virală pe rețelele sociale în ultimele zile. O femeie de 30 de ani, care a trecut prin multe încercări de sănătate de-a lungul vieții, a încercat să-i convingă pe polițiștii unui aeroport că nu încalcă nicio lege cu organul uman purtat în bagajul ei.
Jessica Manning, în vârstă de 30 de ani, care s-a mutat din Noua Zeelandă în Australia, a povestit cum a fost oprită de agenții de securitate ai aeroportului, când i-au găsit în bagajul ei de mână inima proprie.
Pacienta care trecuse printr-un dublu transplant a fost oprită de forțele de securitate ale aeroportului timp de o oră, în care a trebuie să explice de ce își ducea vechea inimă în
Australia.
Povestea unei vieți încercate- 200 de operații și două transplanturi
Jessica Manning, 30 de ani, originară din Noua Zeelandă, a suferit un dublu transplant de inimă și ficat în urmă cu opt ani, după ce a avut complicații de la naștere.
S-a născut cu șase defecte cardiace și a suferit peste 200 de operații înainte de a beneficia în cele din urmă de transplanturi de inimă și ficat.
Inițial, femeia și-a donat inima științei, dar după 10 luni i s-a spus că nu mai este nevoie, așa că a decis să o păstreze într-o pungă de plastic acasă.
Dar acum a povestit cum a fost oprită de securitatea aeroportului când a plecat în Australia, după ce a decis să se mute în țara vecină.
Jessica avea punga cu inima în bagajul de mână. Oficialii i-au explicat că au vrut să verifice dacă nu există pericole pentru sănătate implicate în aducerea inimii în țară.
Abia după aceea i s-a spus că poate să-și continue drumul.
Jessica a suferit trei operații pe cord deschis înainte de a face un transplant, prima operație fiind la vârsta de cinci luni, iar următoarele la trei și șase ani.
Femeia a dezvoltat o boală hepatică când avea 22 de ani, ca urmare a operațiilor la inimă.
„Când aveam 19 ani, am intrat în insuficiență cardiacă. Și apoi, când aveam 22 de ani, am fost diagnosticată cu boală de ficat.
Boala de ficat s-a datorat unei proceduri pe care am făcut-o când aveam trei ani”, a spus ea.
"Acum pot să respir"
Tânăra a ajuns pe lista de transplant în aprilie 2017 și a așteptat 16 luni până la momentul dublei operații.
După ce a povestit că până atunci s-a chinuit mereu să respire și asta însemna că nu a reușit să facă anumite lucruri.
„Toată lumea mă întreabă: „Care este cea mai bună parte a transplantului?”, iar eu spun doar „Pot să respir”.