Close sidebar
Close sidebar

Femeie din Iasi, arsa pe 60% din corp, dupa o explozie a unui cazan cu tuica. Medicii nu o pot transfera la Bucuresti pentru ca nu exista locuri libere

Spitalele din Bucuresti nu au locuri libere. Ieseanca de 52 de ani are arsuri pe 60% din suprafata corporala dupa ce i-a explodat in fata cazanul de tuica.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

In lipsa de locuri in Capitala pentru pacientii arsi, o femeie cu arsuri pe 60% suprafata corporala a ramas internata in clinica de chirurgie plastica de la Spitalul „Sfantul Spiridon“. Victima in varsta de 52 de ani, din Valea Lupului, a ajuns la spital sambata, in jurul orei 14,30. Femeia s-a ranit grav dupa ce i-a explodat in fata cazanul cu tuica. Pacienta a fost transportata in Unitatea de Primire Urgente (UPU) de un echipaj de prim ajutor SMURD, scrie ZiaruldeIasi.

Potrivit urgentistilor, victima prezenta arsuri de gradul I, II A si II B pe fata, abdomen si torace. Medicii ieseni au anuntat existenta cazului la 112 si au cerut transfer in Capitala, intr-o clinica in care pacienta sa poata primi ingrijirile cele mai bune. Solicitarea lor nu a fost rezolvata intrucat niciun spital din Bucuresti nu avea paturi libere pentru un pacient cu arsuri. Prin urmare, femeia a ramas sub supravegherea medicilor ieseni, in clinica de chirurgie plastica de la Spitalul „Sfantul Spiridon“.

„Pacienta a ajuns in UPU dupa o explozie a unui cazan cu tuica. Victima prezenta o arsura prin flacara de gradul I, IIA si IIB pe membre pelviene bilateral, abdomen, torace, facies, pavilioane auriculare bilateral. Pacienta prezenta arsuri pe 60% suprafata corporala. Colegii mei au sunat la COSU la ora 14.24, dar cum nu sunt locuri pentru pacienti arsi la Spitalul «Bagdasar- Arseni» si nici la Spitalul Floreasca, pacienta a ramas in clinica de chirurgie plastica de la Spitalul «Spitalul Sfantul Spiridon»“, a precizat profesorul Diana Cimpoesu, medic-sef UPU-SMURD.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Clinica de chirurgie plastica a spitalului functioneaza in conditii de provizorat din 2012. Din ianuarie 2017, spitalul are un nou spatiu destinat clincii, insa pacientii inca nu sunt ingrijiti aici din lipsa de dotare medicala. Pentru aparatura necesara, spitalul are nevoie de 15 milioane de lei. Pana la deschiderea noii clinici, pacientii care au nevoie de terapie in clinica de chirurgie plastica sunt internati intr-un spatiu improvizat intre clinicile ORL, BMF, Cardiologie si Oftalmologie din spital.

Potrivit unui raspuns pe care „Ziarul de Iasi“ l-a primit in 2016 de la Ministerul Sanatatii, amplasamentul actual al clinicii nu respecta mai multe prevederi necesare pentru tratarea bolnavilor din aceasta specialitate: nu are toate spatiile necesare, in saloane nu se respecta suprafata care trebuie sa revina fiecarui pat, iar spatiul destinat bolnavilor arsi este total nepotrivit acestei categorii sensibile.

„Compartimentul de arsi este organizat la etajul 1 al cladirii, fiind compus din camera asistente, 4 boxe- 3 cu un pat si una cu 2 paturi- din care doar doua prezinta sursa de apa, o baie terapeutica fara sursa de apa sterila, un grup sanitar comun pentru pacienti si personal. Boxele nu respecta suprafata/pat“, se arata in raspunsul MS.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI