Close sidebar
Close sidebar

Femeie ucisă de gripa aviară. Ce combinație de viruși i-a fost fatală

O nouă combinație de viruși transmiși de la animale la oameni provoacă îngrijorare în rândul medicilor. O femeie de 63 de ani din China a fost ucisă de două tulpini de gripă aviară.

Sorin Negru,

Femeie ucisă de gripa aviară. Ce combinație de viruși i-a fost fatală


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

China a confirmat decesul unei femei din cauza unei duble infecții cu tulpini combinate de gripă aviară H3N2 și H10N5, informează The Independent.

Citește și: VIDEO- Semnal de alarmă din partea medicilor infecționiști! Mai multe cazuri de malarie severă au fost înregistrate în cazul unor români care s-au întors din Zanzibar

Femeia în vârstă de 63 de ani din provincia Anhui din China a murit din cauza infecției combinate, care a venit pe fondul unor probleme de sănătate anterioare.

Femeie ucisă de grupa aviară

Pacienta s-a îmbolnăvit pe data de 16 decembrie 2023 și este considerat un caz de deces cauzat de transmiterea bolii între specii.

Potrivit rapoartelor din presa chineză, femeia avea probleme de sănătate anterioare.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Simptomele ei au inclus tuse, dureri în gât și febră- și au apărut pentru prima dată la sfârșitul lunii noiembrie 2023.

Administrația Națională pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din China a declarat că testarea contactelor apropiate ale femeii au dat rezultate negative și nu au fost găsite cazuri suspecte.

Multiple cazuri de transmitere a gripei aviare de la păsări la oameni

Gripa aviară este un tip infecțios de gripă care se răspândește printre păsări. În cazuri rare, poate afecta oamenii, potrivit centrului NHS din Marea Britanie.

Există o mulțime de tulpini diferite de virusul gripei aviare. Majoritatea nu infectează oamenii. Dar există 4 tulpini care au provocat îngrijorare în ultimii ani:
H5N1 (din 1997)
H7N9 (din 2013)
H5N6 (din 2014)
H5N8 (din 2016)

Deși H5N1, H7N9 și H5N6 nu infectează oamenii cu ușurință și nu se răspândesc de obicei de la om la om, mai multe persoane au fost infectate în întreaga lume, ducând la o serie de decese.

În februarie 2021, s-a descoperit că H5N8 a infectat un număr mic de persoane pentru prima dată, în Rusia.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI