Atentat sinucigaș. Cel puțin 18 persoane au fost ucise și 30 au fost rănite într-o serie de atacuri ale unor femei sinucigașe, în mai multe locații din nord-estul Nigeriei.

Citește și: Patru oameni au murit după ce au băut dintr-o sticlă găsită pe mare

Atacurile teroriste au luat cu asalt o nuntă, o înmormântare și un spital din orașul Gwoza, transmite presa internațională.

Atentatele au loc în mijlocul unei insurgențe islamiste de lungă durată care se desfășoară în regiunea măcinată de violențe.

Borno a fost epicentrul acestui conflict de 15 ani, care a luat mii de vieți și a strămutat milioane de oameni în alte părți ale continentului african.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Cel puțin 18 persoane au fost ucise și 30 au fost rănite în atentatele teroriste de sâmbătă din Nigeria

Cel puțin 18 persoane au fost ucise și 30 au fost rănite în atentatele teroriste de sâmbătă din Nigeria

[Sursa foto: Twitter]

Copii și femei însărcinate, printre victimele atacurilor sinucigașe

În timp ce armata nigeriană a slăbit în ultimii ani grupurile militante, acestea continuă să efectueze atacuri mortale asupra civililor și forțelor de securitate, potrivit BBC News.

Barkindo Saidu, șeful Agenției de Stat pentru Managementul Urgențelor din Borno, a confirmat decesele, care au inclus copii, adulți și femei însărcinate.

El a detaliat, de asemenea, care este starea răniților, vorbind despre afectarea organelor interne, fracturi de craniu și membre.

Bilanțul deceselor ar putea să crească în următoarele ore, spun autoritățile locale.

Niciun grup nu a revendicat încă responsabilitatea pentru atacuri.

Statul Borno a fost multă vreme un bastion pentru gruparea Boko Haram și aliatul său, Provincia Statul Islamic Africa de Vest (ISWAP).

Aceste grupuri militante rămân active în vasta regiune rurală din Nigeria.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si