Close sidebar
Close sidebar

Fenomen solar rar, surprins de NASA

Spectacol solar de zile mari. Cercetatorii de la NASA au surprins una dintre cele mai lungi si vizibile emisii de plasma. De fapt, vorbim de o cascada de bucle coronale, cum sunt numite de specialisti, aruncate in spatiu din coroana solara.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Totul se datoreaza campurilor magnetice extrem de intense din zonale active de pe suprafata Soarelui. Potrivit agentiei americane, buclele coronale sunt fenomene solare obisnuite, dar se intampla destul de rar sa se produca intr-o succesiune atat de lunga.

Aceste emisii solare sunt urmarite cu atentie de astrofizicieni din toata lumea, atat pentru studiul dinamicii solare, cat si pentru faptul ca ele pot reprezenta un risc pentru comunicatiile de pe Terra. in principiu, retelele de telecomunicatii si electricitate pot fi afectate de undele magnetice emise de Soare.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: O descoperire arheologică i-a șocat pe cercetători, în Germania: „Răzbunătorul” îngropat cu pietre mari pe piept ca să nu învie- antena3.ro

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI