Fenomenul incredibil care se produce în țara noastră: Stânca care se mișcă singură pe timpul nopții
Stânca care se mișcă singură pe timpul nopții se află în punctul în care două ape se întâlnesc.
Printre sutele de locuri spectaculoase pe care le are țara noastră se regăsește și stânca care se mișcă singură pe timpul nopții. Fenomenul acesta este unul dintre cele mai mari mistere pe care oamenii nu-l pot desluși.
Această stâncă are și o legendă interesantă.
Citește și: Cele mai spectaculoase locuri din lume
Stânca care se mișcă singură se află într-un loc interesant, în mijlocul apelor la confluența Bistricioarei cu Bistrița.
Oamenii care stau în zonă au denumit acest loc „Gura largului”, iar peisajul creat de această simplă stâncă la prima vedere este unul de-a dreptul excepțional.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Localnicii au tot felul de păreri despre această stâncă. O categorie de oameni spune că stânca nu se mai mișcă după ce a fost pusă o cruce pe ea, iar a doua categorie este ferm convinsă că stânca se mișcă pe timpul nopții, acest lucru fiind vizibil dimineața, când are o altă poziție.
Chiar și așa, stânca aceasta este cel mai mare mister din zonă.
Citește și: 7 lacuri superbe din România. Atrag turiștii ca un magnet
Stânca care a împărțit oamenii în două tabere are și un nume: „Piatra Dracului”.
Oamenii au pus o cruce în jurul ei pentru a o îmblânzi. Cu toate acestea, legenda spune că sufletul oamenilor a fost atât de rău și și-au pierdut credința, încât Dracul a mers cu o cerere la Dumnezeu: să îi dea lui oamenii fără credință.
Însă, Dumnezeu a pus condiția să smulgă o piatră sacră de pe vârful Ceahlăului și până vor cânta cocoșii, să o pună pe Talpa Iadului. Însă, după ce a smuls piatra, un cocoș a cântat mai repede, iar Dracul a scăpat bucata de pe vârf în locul în care se află acum, între două râuri care se întâlnesc.Mișcările ei aparțin tot de legendă. Potrivit acesteia, Dracul revin noaptea și încearcă să o mute din loc, având în vedere că a ajuns acolo din greșeală.