Close sidebar
Close sidebar

Ferentariul, cel mai rau famat cartier al Bucurestiului, se schimba radical. Va fi implicat intr-un amplu proces de modernizare si igienizare

Cartierul Ferentari din Bucuresti este cunoscut atat in Capitala, cat si in tara, ca fiind unul dintre cele mai rau famate, dar si insalubre zone.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

O parte din acest cartier arata ca un ghetou, iar aici exista multi proprietari care nu detin acte pentru locuintele in care stau sau nu au nici macar acte de identitate. Tot aici este zona cu cea mai mare rata de infractionalitate din Bucuresti.

Fiind considerat si de catre straini unul dintre cel mai nesigure locuri din Bucuresti, Ferentariul va intra in viitorul apropiat intr-un amplu proces de modernizare si igienizare.

Proiectul Regenerare Urbana Ferentari isi propune solutionarea problemelor urbane ale zonei si gasirea unei imbunatatiri de lunga durata pentru conditiile economice, fizice, sociale si de mediu pentru Sectorul 5 al Capitalei.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Aceasta regenerare urbana urmeaza sa fie facuta pe urmatoarele domenii. 

- Social-societate, lucru ce presupune recuperarea spatiilor publice si crearea de noi spatii publice si dotarea tuturor cladirilor cu rampa de acces ca accesul sa fie facil si pentru persoanele cu dizabilitati fizice. 


- Economic- este vorba de propunerea si sustinerea activitatilor populatiei de etnie roma prin organizarea unui targ anual pentru comercializarea produselor realizate de mestesugarii traditionali si infiintarea unui centru multicultural unde sa se desfasoare activitati mestesugaresti traditionale specifice persoanelor de etnie roma.

- Ecologic- prevede realizarea de trasee pietonale si pentru biciclete si realizarea unui sistem integrat de parcari.

Se doreste si refacerea spatiilor verzi si instalarea unui sistem de iluminat eficient energetic. Se doreste instalarea de tonomate pentru reciclarea PET-urilor, tonomate care sa emita bonuri valorice pentru cumpararea de produse alimentare de la magazinele de pe raza sectorului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI