Pentru 2021, Nu Oricum vine cu recomandări la capitolul îngrășăminte. Acestea sunt mai mult decât necesare pentru a fertiliza solul. În cazul în care din toamnă au fost luate toate măsurile cu privire la fertilizare, în primăvara viitorului an, lucrările aferente vor fi minore. Ele nu pot fi trecute cu vederea de către cei care vor să aibă un pământ roditor în propria grădină.

Tipuri de fertilizare

Înainte de toate, trebuie amintit că lucrările de fertilizare trebuie realizate doar după semănat, în niciun caz înaintea semănatului. Fertilizatorii sunt de diferite tipuri, fiecare dintre aceștia compatibili mai mult sau mai puțin cu o legumă anume. Din acest motiv, fertilizatorii ar trebui achiziționați din magazinele specializate. Un exemplu concret în acest sens este nuoricum.ro, loc în care cei interesați pot beneficia și de consultanță de specialitate.

Citeste si: VIDEO| Aglomerație în piețe, cu 5 zile înainte de Crăciun

Fertilizarea este de 3 tipuri: fertilizare de bază, fertilizare locală și fertilizare suplimentară. Primul timp de fertilizare și anume fertilizare de bază trebuie executată toamna. Ea implică aplicarea îngrășămintelor organice și minerale direct pe sol. Bineînțeles, ea poate fi făcută și primăvara, însă doar simultan cu grăpatul sau cultivatul.

Totodată, fertilizarea de bază trebuie făcută primăvara doar pentru legumele târzii, nu și pentru cele timpurii. Regăsesc cei interesați tot felul de semințe de legume în stocul de la Nu Oricum. Tot de aici pot fi achiziționate și produse fitosanitare pentru îngrijirea plantelor și plantulelor.

Cât despre fertilizarea locală, acesta poate fi executată odată cu semănatul și plantatul. Îngrășămintele aferente fertilizării locale trebuie aplicate direct în cuiburile sau rândurile pregătite pentru semănat.

Fertilizarea locală este recomandată acolo unde vorbim de lipsa de substanțe nutritive necesare pe perioada creșterii. În acest fel, plantele vor avea continuu o sursă parcă inepuizabilă de astfel de substanțe.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Planta aromatică apreciată de români ca și condiment, care trăiește mai mult decât omul: Specialist BRGV: „Este antiinflamator”- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Fertilizarea suplimentară este peste fertilizarea locală, în sensul că oferă o garanție cum că plantele vor beneficia din belșug de substanțe nutritive pe toată perioada creșterii. Acest tip de fertilizare este recomandat cu preponderență în grădinile de legume, în sere și chiar solarii.

Citeste si: Calendar ortodox decembrie 2020: Ce sărbătoare este azi, 21 decembrie 2020?

Fertilizarea de primăvară- cu mult mai eficientă atunci când este realizată târziu

Fertilizarea de primăvară nu se recomandă a fi realizată imediat după topirea zăpezii. Solul, primăvara devreme, este încă plin de substanțe nutritive încă de la ultima fertilizare, cea realizată toamna. De aceea, fertilizarea de primăvară este recomandată a fi făcută undeva la sfârșitul lunii mai. În acest fel, plantele își vor putea face rezervele de carbohidrați și alte substanțe nutritive asemenea.

Pentru a fi siguri că fac alegerea potrivită la capitolul fertilizatori pentru sol, celor interesați le este recomandat să ia legătura cu experții de la Nu Oricum.

Aceștia pot oferi suport și sfaturi utile cu privire la fertilizatorii perfecți spre a fi folosiți pe timpul primăverii.

Contact Nu Oricum

Comuna Băleni, județul Dâmbovița, Șoseaua București-Târgoviște

Citeste si: Ce se schimbă în privința pensionarilor cu venit mic sau mediu? Ajutoarele nu întârzie să apară!- kfetele.ro

Citeste si: Aterizare de urgență pe Aeroportul Otopeni. Una dintre pasagere, despre momentele de panică trăite la bord: "S-a și văzut fumul. Alergau prin avion și nu știau ce se întâmplă"- radioimpuls.ro

Citeste si: Un milionar american și-a cumpărat o casă la malul mării. A locuit o săptămână în ea, apoi a demolat-o- antena3.ro

0787 603 417

[email protected]

[email protected]

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si