Close sidebar
Close sidebar

Festival cu specific românesc în SUA. "Romanian Weekend at The Wharf" a adunat aproape 10.000 de americani iubitori ai dansului românesc.

Ambasada României în Statele Unite ale Americii a organizat în weeked-ul abia terminat un festival cu specific românesc în America. Pe perioada celor 3 zile, la festival au participat aproape 10.000 de americani.

Elena Tasca,

"Romanian Weekend at The Wharf", a doua ediție

[Sursa foto: Facebook- Ambasada României în SUA]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

România se trăiește și pe pământul american. Ambasada României din Statele Unite ale Americii a organizat timp de trei zile cel mai mare festival cu specific tradițional-românesc, unde mii de americani au venit să se distreze în stil precum românii.

Festival românesc în America

Ambasada României din Statele Unite ale Americii a fost organizatoarea celui mai mare festival românesc de pe teritoriul american, "Romanian Weekend at The Wharf".

Festivalul cu specific românesc, "Romanian Weekend at The Wharf", se pare că este parte a unui program de diplomaţie publică al Ambasadei României la Washington, organizat timp de o săptămână pentru a celebra Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii.

Parteneriatul a fost lansat la 11 iulie 1997, cu ocazia vizitei preşedintelui american Bill Clinton la Bucureşti.

Acest festival s-a bucurat de colaborarea cu Maramureș, dar și cu alți sponsori, care au ajutat la buna organizare pe parcursul celor trei zile de festival.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

"Weekendul românesc pe malul Potomacului a fost organizat de Ambasada României în Statele Unite şi Institutul Cultural Român din New York, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Maramureş, şi a beneficiat de sprijinul generos al mai multor sponsori", a precizat Ambasada într-o postare pe Facebook.

Americanii dansează cu membrii ansamblurilor folclorice din România

[Sursa foto: Facebook- Ambasada României în SUA]

Citește și: Un adolescent ucrainean, de 14 ani, a fost dat dispărut. Poliția Română a pornit căutările

10.000 de americani au participat la festival

În cele trei zile de festival, 10.000

de americani au fost prezenți. Aceștia s-au bucurat de dansuri românești oferite de ansambluri folclorice din România, demonstrații de olărit și sculptură și expoziții de haine tradiționale românești. Miile de participanți au avut și posibilitatea de a degusta băuturi și mâncăruri specifice românești.

Expoziție de olărit

[Sursa foto: Facebook- Ambasada României în SUA]

"Timp de trei zile, 7-9 iulie 2023, pe încântătoarea promenadă The Wharf din Washington, DC, a avut loc a doua ediție a festivalului “Romanian Weekend at The Wharf”. Publicul american și româno-american s-a bucurat de muzică și dansuri folclorice susținute de Ansamblul Folcloric National Transilvania din Maramureș; concerte de etno-jazz cu Four Corners și folclor românesc reinterpretat cu Ana Everling & Taraf de Chicago; recital de folclor cu Andreea Rebaltescu; dansuri populare românești cu Ansamblul Folcloric Carpathia/ Carpathia Folk Dance Ensemble din capitala americană; lecturi performative cu Cristina Bejan și Adela Sinclair (Bucharest Inside the Beltway); demonstrații de olărit și sculptură tradițională în lemn cu meșterii Vasile Chira și Ioan Bârsan. De asemenea, audiența s-a bucurat de o expoziție de costume populare tradiționale, degustări de vinuri românești și produse românești", a scris pe Facebook Ambasada României în Statele Unite ale Americii.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Expoziție de haine tradiționale românești

[Sursa foto: Facebook- Ambasada României în SUA]

Citește și: VIDEO- România exportă tot mai multe plante medicinale

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI