Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Festivalul cozonacului secuiesc, la început de octombrie. Locuitorii din Sfântu Gheorghe se pot bucura de diferite delicii culinare

Mergem acum la Sfântu Gheorghe, acolo unde se desfășoară un festival dedicat celebrului cozonac secuiesc: Kürtőskalács. Cum se prepară acest desert delicios, ne spune Adriana Jătăreanu.

Redactia Stirile Kanal D,

Festivalul cozonacului secuiesc, la început de octombrie. Locuitorii din Sfântu Gheorghe se pot bucura de diferite delicii culinare

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Locuitorii din Sfântu Gheorghe se pot bucura de diferite delicii culinare

„A început festivalul delicilor dulci în Sfântul Gheorghe, iar vedeta acestui eveniment va fi celebrul cozonac secuiesc. Sunt deja montate câteva tarabe unde producătorii fac tot felul de kurtoși făcuți după propriile rețete. Aceștia costă între 10-20 de lei, iar cei care vin aici pot să savureze acest desert specific unguresc cu tot felul de topping-uri. Suntem alături de niște producători care o să ne explice cum se face un cozonac secuiesc. Ce pregătiți dumneavoastră aici? Cum se face cozonacul?”

Producător: „Se pune pe cilindru și se face pune zahăr.”

Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D: „Se face la cărbune încins?” 

Producător: „Da, pe cărbune.”

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D: „Cam cât timp trebuie să stea?”

Producător: „5 minute, mai mult nu.”

Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D: „Văd că sunt gata câțiva kurtoși.

Ce fel de topping-uri avem?”

Producător: „Avem cu zmeură, cu bomboane, cu nucă de cocos, cu nucă, cu scorțișoară, cu mac.”

Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D: „Cât ne costă un astfel de kurtoș?”

Producător: „Prețul pornește de la 15 lei și poate ajunge până la 25 de lei.”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI