Fel de fel de preparate tradiționale, din diverse zone ale țării, au îndemnat pofticioșii să poposească weekendul acesta în Dumbrava Sibiului. Gospodarii veniți de la sute de kilometri distanță s-au întrecut în bunătăți specifice comunităților în care locuiesc. Au adus cu ei cele mai bune ingrediente, iar gustul a fost pe măsura așteptărilor. Rețetele de pește din Delta Dunării au fost de departe vedetele târgului.

Citește și: VIDEO- Aventură culinară: masă servită pe o barcă chiar în mijlocul lacului Colibița

Valentina a venit la târg cu mai multe obiecte rămase din moși strămoși.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Valentina Batache, gospodină:   „Icoanele sunt foarte vechi. Această icoană, spre exemplu, are peste 100 de ani, a fost dată când bunica mea a fost mireasă. Atunci era sfânt, îi dădea fetei, miresei icoana în brațe, băiatului o pâine coapăt special.”

200 de meșteri populari și artiști au fost prezenți la festival

La eveniment au participat peste 200 de artiști și meșteri populari din România, Republica Moldova, dar și reprezentanți ai comunităților de maghiari, sași, lipoveni, ucraineni, țipțeri și romi.

Ciprian Ștefan, director CNM Astra: „Suntem în comunitatea europeană și așa trebuie să mergem mai departe. Atenție, conștientizând valorile specifce fiecărei minorități naționale.”

Sărbătoarea tradițiilor din Dumbrava Sibiului s-a încheiat aseară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si