În mijlocul unei grădinițe din Capitală, tradiția pare să fie la ea acasă. Zeci de pitici puși pe distracție, alături de părinții nerăbdători să-i vadă în acțiune, au sărbătorit toamna printr-un eveniment inedit: un festival dedicat acestui anotimp spectaculos.

Citește și: VIDEO- Toamna a venit cu temperaturi de vară. S-au înregistrat 129 de recorduri termice în octombrie

„Ce va trebui să faceți dumneavoastră: trebuie să desprindeți ațele și împreună cu cei mici să faceți noduri, să le prindeți de băț și apoi să le pictați cu bețișorul exact în

culorile pe care le doriți.”

Părinții alături de cei mici au creat decoruri spectaculoase de toamnă

Cu mic, cu mare, toată lumea s-a pus pe treabă. Îmbrăcați în straie tradiționale românești, părinții i-au ajutat pe cei mici să creeze adevărate decoruri de toamnă, cu ajutorul elementelor din natură. Nu au lipsit dovlecii, sculptați în fel și chip, frunzele uscate și castanele.

Sub atenta îndrumare a educatorilor, părinții au reușit să petreacă timp de calitate cu cei mici și să-și reamintească, alături de aceștia, cât de importante sunt tradițiile autentic românești.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Maria Dumitru, educator: „Totul a luat naștere din dorința noastră de a le transmite copiilor cât mai multe cunoștințe despre anotimpul toamna, ce se petrece în anotimpul toamna, despre tradiții și obiceiuri, purtăm și portul popular și ne bucurăm împreună de momente minunate.”

Cu fiecare activitate desfășurată, distracția a fost nelipsită, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

„Mi-a plăcut cum am pictat.”

„Aproape l-am terminat, am încercat să folosim toate obiectele puse la dispoziție și sper să fie ieșit.”

Maria Dumitru, educator: „Este multă voie bună aici în parcul nostru, suntem la cea de a treia ediție a festivalului și ne place să spunem că este o ocazie minunată de a ne aduce împreună, de a petrece timp de calitate într-o atmosferă plină de emoții cu iz de sărbătoare.”

Festivalul toamnei îi provoacă pe pitici să experimenteze vechile obiceiuri ale sezonului transmise din moși strămoși, precum zdrobitul strugurilor cu picioarele. În plus, cei mici s-au bucurat și de nenumărate bunătăți de sezon, începând de la fasolea cu cârnați și până la vedeta absolută: plăcintă cu dovleac.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si