Zoe Plastiras era însărcinată în 32 de săptămâni, când medicii au descoperit o tumoare de 12 cm, de mărimea unui grapefruit, care creștea lângă inima ei.

Tânăra de 23 de ani din Buckinghamshire, Marea Britanie, este convinsă că micuța Ophelia i-a „salvat viața”, deoarece, dacă nu era însărcinată, doctorii nu ar găsit tumora atât de devreme. 

Citește și: VIDEO- Moașele, tot mai căutate pentru nașteri. „O moașă trebuie să fie alături de viitoarea mămică”

Tânăra cosmeticiană era încântată că o să devină părinte cu partenerul ei de viață, Joe Bird, în vârstă de 27 de ani- când lumea ei a fost dată peste cap.

Zoe a fost diagnosticată cu limfom non-Hodgkin în stadiul doi anul trecut și operată pe 23 decembrie, după nașterea fiicei sale Ophelia pe 4 octombrie.

Simptome minore înainte să fie descoperită tumora

Zoe dezvăluie că a avut doar două simptome minore- dispnee și tuse când stătea întinsă. Nu ar fi mers la doctor pentru atâta lucru, însă norocul a făcut ca vizitele și investigațiile medicale din sarcină să descopere din timp problema.

Tumora era uriașă, de peste 12 cm în lungime și poziționată chiar lângă inima tinerei femei.

Tumora de 12 cm a lui Zoe Plastiras

Tumora de 12 cm a lui Zoe Plastiras

[Sursa foto: Daily Mail]

„Într-o zi am simțit dintr-odată că nu pot să respir și mi s-a părut ciudat pentru că nu am avut niciodată probleme de sănătate.

Toată lumea îmi spunea că este doar pentru că sunt însărcinată, dar tot m-am dus direct la spital”, a spus Zoe.

Pe 10 septembrie, o ecografie de rutină a dezvăluit masa uriașă care creștea în pieptul ei, stârnind îngrijorări.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Eram atât de îngrijorată, mai ales pentru că eram însărcinată, iar medicii puteau să le facă teste limitate pentru a verifica ce nu era în regulă”, a adăugat ea.

Ea a făcut un RMN, o radiografie toracică, analize de sânge, dar cancerul nu a putut fi determinat fără biopsie.

Medicii i-au verificat inima și au vrut să evite un tratament major în timp ce era încă însărcinată, așa că au așteptat ca Zoe să își ducă sarcina la bun sfârșit.

Femeia a născut printr-o operație cezariană de urgență la 37 de săptămâni.

După ce s-a născut Ophelia, simptomele lui Zoe s-au agravat. Ea a slăbit 12,7 kg într-o săptămână și a început să aibă mâncărimi peste tot pe piele.

Înainte de diagnosticul șocant, viața era perfectă pentru tânărul cuplu care și-a cumpărat casa când Zoe avea 21 de ani și plănuia să-și întemeieze o familie.

„Am fost complet șocată. Cancerul nu mi-a trecut niciodată prin minte, n-aveam cum să fac așa ceva. A fost un adevărat cutremur pentru că mi-a pus întreaga viață în perspectivă”, a spus Zoe pentru Daily Mail.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Zoe Plastiras era însărcinată în 32 de săptămâni,

Zoe Plastiras a renăscut după naștere

Zoe a început chimioterapia pe 17 ianuarie până pe 28 martie. Din fericire, nu a experimentat niciun simptom „drastic” în afară de căderea părului, dar a descris tratamentul drept „brutal”.

Tumora s-a micșorat de la 12 cm la 3 cm, dar a existat încă activitate de cancer detectată în mică tumoră rămasă.
Din această cauză a avut 18 serii de radioterapie. Apoi a trebuit să aștepte trei luni pentru o scanare completă pe 17 octombrie.

Acum așteaptă rezultatele medicilor pentru a vedea dacă mai sunt celule canceroase în organism.

Micuța Ofelia și-a salvat mama

Zoe s-a gândit după tratamentul ândelungat la semnificația potrivită din spatele numelui Ophelia.

„Am ales numele înainte să rămân însărcinată și înseamnă de fapt să ajuți și salvezi”, a spus ea. „La început nu am înțeles, dar apoi numele ei a avut atât de mult sens, pentru că exact asta a făcut pentru mine. Chiar mi-a salvat viața. Dacă nu ar fi fost sarcina, cred că medicii nu ar fi găsit tumora atât de devreme”, spune tânăra mămică.

Zoe și-a împărtășit povestea pe Instagram pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la cancerul limfatic. Ea speră că povestea ei îi va încuraja pe alții să fie conștienți de simptomele limfomului.

Zoe Plastiras era însărcinată în 32 de săptămâni,

Zoe Plastiras, salvată de micuța Ofelia

[Sursa foto: Daily Mail]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si