Close sidebar
Close sidebar

Fetiţă confirmată cu Covid-19, operată de apendicită la Spitalul Judeţean Constanţa

O fetiţă în vârstă de şase ani, confirmată cu COVID-19, a fost operată de apendicită la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, cadrele medicale spunând că aceasta ar fi prima intervenţie chirurgicală asupra unui pacient confirmat cu noul coronavirus din ţara noastră.

G.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Medicul primar de chirurgie pediatrică Florin Enache a povestit joi, pentru agenţia de presă News.ro, că în 28 martie o fetiţă de şase ani şi nouă luni s-a prezentat în Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Constanţa cu dureri de burtă. Medicul a spus că, în urma anamnezei şi a radiografiei pulmonare, a observat că fetiţa este suspectată de infectare cu noul coronavirus. Mai întâi a fost efectuat un test rapid, care a confirmat infectarea cu COVID-19, iar apoi un test PCR care a fost tot pozitiv.

Fetiţă confirmată cu Covid-19, operată de apendicită la Spitalul Judeţean Constanţa



"Ne-am luat apoi toate măsurile de precauţie. Am internat-o, avea un abdomen acut chirurgical. După nici 24 de ore am operat-o pentru că avea o apendicită gangrenoasă perforată cu abces periapendicular”, a
spus medicul Florin Enache.

Citeste si: Spectacolele de la Teatrul Naţional Bucureşti, suspendate încă o lună

Fetiţa a stat împreună cu mama ei în spital, într-un salon dedicat pentru pacienţii confirmaţi sau suspectaţi de infecţie cu Covid-19.

"Fetiţa a stat cu mama în spital. Avem în spital pe fiecare secţie un salon dedicat pentru pacienţii potenţial infectaţi Covid şi a stat izolată.

Acolo se intră echipat complet. Pe fetiţă am ţinut-o cât a fost nevoie să scape de orice problemă chirurgicală”, a mai afirmat medicul.

Citeste si: A murit Christopher Ciccone, fratele Madonnei! Mesajul transmis de vedeta internațională- kanald.ro

Citeste si: Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii- wowbiz.ro

Citeste si: O româncă din Italia, vedetă pe OnlyFans, a pus pe jar autoritățile. Schema prin care Mădălina a păcălit statul cu 1,5 milioane de euro- antena3.ro

Citeste si: Avertisment de la OMS: Vin săptămâni critice pentru Europa

El a precizat că fetiţa nu avea simptomatologie specifică Covid-19, iar după o săptămână a fost din nou testată, iar rezultatul a fost negativ.
Ea a fost externat în 4 aprilie, iar apoi s-a izolat cu mama ei la domiliciu.

Citeste si: In acesta seara, de la ora 22:00, nu pierdeti premiera serialului „Familia Medici: Conducatorii Florentei”, la Kanal D

Florin Enache a mai precizat că mama fetiţei revenise din Germania cu trei săptămâni înainte, iar tatăl se întorsese din aceeaşi ţară cu o săptămâna înainte. Părinţii fetiţei, dar şi sora ei au fost testaţi pentru coronavirus, rezultatele fiind negative.

Florin Enache a spus că, din informaţiile pe care le are, aceasta a fost prima intervenţie făcută în România la un copil confirmat cu Covid-19 şi crede că niciun adult confirmat cu coronavirus nu mai fusese operat în ţara noastră până la acea dată.

Citeste si: Ștefan Bănică nu mai are stare în casă! Imagini surprinzătoare cu artistul în afara locuinței

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI