Pe 6 iulie 2016, un barbat de culoare pe nume Philando Castile a fost impuscat mortal de un politist din St. Anthony, Minnesota, in timpul unui control de rutina. Castile se afla in masina cu partenera sa si fiica acesteia in varsta de patru ani cand politistul i-a cerut sa traga pe dreapta.

Potrivit declaratiilor oferite de Diamond Reynolds, partenera barbatului, si filmarii realizate de camerele politiei, Castile i-a spus politistului ca are o arma in buzunar atunci cand ofiterul i-a cerut sa-i prezinte actele.

Femeia a mai spus ca iubitul sau a fost impuscat de politist in timp ce isi scotea actele din buzunar, desi il anuntase pe agent ca detine o arma si nu intentioneaza sa o foloseasca. Barbatul a fost impuscat de sapte ori si a murit la scurt timp in spital.

Cazul a fost intens mediatizat, numeroase persoane din Statele Unite aratandu-se socate de brutalitatea cu care a fost ucis barbatul in varsta de 32 de ani, dar si de faptul ca desi a fost judecat pentru uciderea lui Philando Castile, politistul a fost achitat de orice vina pe 16 iunie 2017.

Un nou filmulet dat publicitatii, realizat de camerele din masina politiei, incinge iar spiritele. Dupa ce barbatul in varsta de 32 de ani a fost ucis, iubita sa si fiica acesteia in varsta de patru ani au fost tinute in masina politiei timp de ora, in timp ce Castile a fost transportat la spital.
Cuvintele rostite de fetita sunt impresionante. Micuta isi implora mama sa nu tipe, ca sa nu fie si ea impuscata.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Iata dialogul celor doua:

Fetita: "Mama, te rog sa nu tipi pentru ca nu vreau sa fii si tu impuscata! Te voi proteja eu!"
Mama: "Este OK, este OK"
Mama catre politist: "Avea actele in portofel! I-ati cerut sa va arate actele! Este un om bun! Lucreaza la scoala St. Paul!"
Fetita: "Vreau la tata! As vrea ca acest oras sa fie mai sigur! Trebuia sa mancam inghetata, sa ne simtim bine impreuna. Acum ca el a plecat, poate ca a plecat pentru totdeauna"
Mama: "Nu gandi asa"

La scurt timp, Diamond Reynolds a fost dusa la sectia de politie, unde a fost anuntata ca Philando Castile a murit la spital.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si