O realitate dură, prezentată exact așa cum a fost! Asta aduce pe marile ecrane noul film al lui Tudor Giurgiu- „Libertate”. Producția care prezintă evenimente le petrecute în decembrie 1989, la Sibiu, a necesitat o muncă titanică din partea echipei de filmare, care s-a documentat timp de peste 2 ani, astfel încât să poată să redea întocmai faptele petrecute în acea perioadă.

Citește și: VIDEO- Beyonce, film despre turneul legendar. Pelicula va fi distribuită în Statele Unite, Canada şi Mexic începând cu 1 decembrie

Tudor Giurgiu, regizorul filmului: „Libertate poate cel mai greu film pe care l-am făcut până acum. E un film care cred că ne privește pe noi toți, pe români, indiferent de vârstă. Am rămas surprins ce reacție bună au avut tinerii, se uită la o lecție de istorie, relația lor cu revoluția.”

Prezentate prin ochii căpitanului de miliție Viorel, evenimentele acelor zile tratează, parțial, povestea lui, care încearcă să scape de asediu, dar este prins și acuzat de acte de terorism. În rolul principal îl regăsim pe actorul Alex Calangiu, un actor din generația tânără, care reușește să intre perfect în pielea personajului.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Alex Calangiu, actor: „Viorel este un milițian simplu, este un om cât se poate de obișnuit. Nu este un rol de Hollywood, dar se trezește într-o situație că pe care el depășește și atunci încearcă toate puterile să supraviețuiască.”

Jocuri de culise, intrigi și întrebări care au rămas fără răspuns chiar și acum, la 34 de ani de la evenimentele prezentate. Toate se regăsesc în pelicula care a fost prezentată publicului într-un mod unic: la Sala Palatului, același loc unde pe vremuri se țineau congresele Partidului Comunist Român, alături de actori îmbrăcați în uniforme

militare, aidoma celor din anul 1989.

Pelicula regizată de Tudor Giurgiu a strâns nenumărate personalități din lumea artistică

Spectaculozitatea prezentării i-a impresionat pe toți cei prezenți și a însemnat o importantă lecție de istorie pentru generațiile mai tinere care nu au trăit evenimentele acelei perioade.

Puya, artist: „Sunt ultima generație de pionieri și tot timpul am fost curios de ce s-a întâmplat în momentele alea. Le-am și trăit oarecum intensitatea unui copil de 10 ani.”

Oana Giurgiu, producătorul filmului: „Așteptăm ca tânăra generație să înțeleagă un pic mai bine și să ne înțeleagă pe noi cei care am copilărit atunci în zilele alea și pentru noi a fost ușor absurd și bulversant.”

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Filmul „Libertate” a avut premiera națională la cea de-a 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, unde a câștigat Premiul Publicului pentru cel mai popular film românesc din program.

În plus, la Festivalul de Film de la Sarajevo, a cucerit Premiul Confederației Internaționale a Cinematografelor de Artă. Filmul „Libertate” va avea premiera în cinematografe la finalul acestei săptămâni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si