Făptașii și-au primit sentința, primind pedepse cuprinse între doi ani și o lună de închisoare cu suspendare și 19 ani și trei luni. 

Totodată, magistrații au refăcut scena jafului comis în casa lui Petru Lupșac, fostul șef al Finanțelor, în timp ce acesta se distra în Thailanda, în vacanță, împreună cu soția. 

Tot orașul știa faptul că Lupșac se scaldă în bani

Gruparea a aflat că familia Lupșac este una plină de bani. Familia fostului șef al Fiscului derula inclusiv afaceri cu fier vechi. Despre Petru Lupșac se știa că nu îi lipsește nimic. Conducea cele mai scumpe mașini. 

Filmul unui jaf de 500.000 de euro! Un fost șef al Finanțelor, prădat în timp ce distra în Thailanda
Petru Lupșac, lângă unul dintre bolizii săi de lux.[Sursa foto: Facebook.com ]

Mai mult decât atât, „în tot oraşul s-a auzit că deţine în casă suma de 500.000 de euro, pe care doreşte să o investească!”, potrivit declarațiilor unui martor din dosar.

Citeste si: Șpaga incredibilă cerută de fostul șef al IPJ Prahova pentru o promovare în funcție

„Îngropat” de Facebook

Bărbatul a mai povestit în fața anchetatorilor faptul că la începutul lunii ianuarie era la o sală de păcănele. La un moment da, a rămas fără bani și a cerut unor persoane să îl împrumute.

Un bărbat din local, care avea să fie pus ulterior sub acuzare, l-a sfătuit să ceară bani de la Lupșac.

Martorul i-a scris fostului șef al Fiscului pe Facebook, iar răspunsul a venit în scurt timp. Petru Lupșac l-a anunțat că este în Thailanda și momentan nu are cum să îl ajute. 

Informația extrem de „prețioasă” a ajuns inclusiv la urechile hoțului, care cunoștea o persoană ce a lucrat la casa lui Lupșac.

A vrut să vadă dacă era adevărat faptul că în casa familiei exista un seif cu 500.000 de euro. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Cu aceeaşi ocazie, i-a spus martorului că, în cazul în care îl ajută cu această informaţie, va fi răsplătit cu o sumă de bani, precizând că cunoaşte mai mulţi «băieţi profesionişti» respectiv «echipa lui Păşan din Timişoara» care pot să săvârşească sustragerea acestuia”, se arată în rechizitoriul emis de procurorii DIICOT.

Citeste si: Impozit mai mare cu 500% pentru unii proprietari de clădiri și terenuri

Nu a mai rămas decât ca gruparea să treacă la fapte. Hoțul și-a anunțat prietenii din Timișoara, care au venit la Oțelu-Roșu pentru a comite furtul. 

În seara în care a fost comis jaful, fiecare membru al grupării avea un rol bine stabilit. O persoană patrula pentru a se asigura că nu vine poliția, în timp ce patru hoți au intrat în casa lui Lupșac folosind chei potrivite. 

Hoții au intrat la primul etaj al locuinței, apoi au venit spre dormitorul părților civile, acolo unde, au găsit într-un dulap un mic seif mobil în care se aflau 3.000- 4.000 de euro, 150 gr bijuterii din aur, 2 chei BMW X6, dar și telecomanda de la garaj. 

Hoții au revenit în casa lui Lupșac

Două seri mai târziu, având telecomanda de la garaj, bărbații s-au întors în Oțelu-Roșu, fără a-l mai chema însă pe cel care le-a dat pontul. Cu o seara înainte studiaseră zona, iar cu ajutorul telecomenzii au intrat în garajul unde se afla seiful cu 500.000 de euro, pe care l-au încărcat într-un microbuz marca Mercedes Sprinter. 

Pentru a mișca seiful, hoții s-au folosit de răngi dar și de mai multe cauciucuri găsite în garaj. Mânerul seifului s-a rupt, autoritățile descoperindu-l la fața locului. 

Citeste si: VIDEO| Dragoș Săvulescu este liber în Grecia și este pus sub control judiciar

Lupșac a intrat și el în vizorul autorităților

Deși a fost victima unui jaf, cei de la Agenția Națională de Integritate l-au luat în vizor pe Petru Lupșac.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Măicuțele care au grijă de mormântul lui Victor Surdu, fostul soț al Angelei Similea, scot la iveală detalii despre locul de veci al politicianului- radioimpuls.ro

Procesul a durat mai mulți ani, Comisia de Control a Averilor anulând în mare parte raportul emis de ANI, iar asta deoarece averea lui Lupșac era justificată. 

Lui Lupșac i-a fost confiscată suma de 208.564 lei, reprezentând valoarea unor depuneri efectuate de mai multe persoane în conturile familiei Lupșac. 

Citeste si: Scandal pe moștenirea lui Vasile Turcu! Familia a ajuns la cuțite cu ”amanta” afaceristului sinucigaș

În iunie 2021, Curtea Suprema a decis confiscarea unei sume de 390.000 deținută de Lupșac și care nu a putut fi justificată. 

În cadrul unui alt proces, fostul șef al Finanțelor fusese achitat pentru fals în declarații, demonstrând în instanță că a vândut pălincă, prune, mere și fân în valoare de 218.000 de lei. 

Condamnările pe care le-au primit hoții care au intrat în casa lui Lupșac sunt unele definitive. Cu toate astea, fostul șef al Fiscului trebuie să primească de la ei 4.000 de euro și aproximativ 1,8 milioane lei. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si