Close sidebar
Close sidebar

Finalul valului 4 în România face noi victime: o fetiță de un an din Mureș, printre cele 66 de decese COVID

Un număr tot mai mic cazuri noi de coronavirus sunt raportate în România şi scade semnificativ și bilanțul deceselor asociate COVID-19. Chiar dacă asistăm la un final al valului 4, cel mai distrugător de până acum în țara noastră, experții atrag atenția că poate în orice moment începe valul 5 pandemic, în condițiile în care Europa se confruntă cu tot mai multe cazuri, iar noua variantă Omicron este tot mai aproape de țara noastră..

Razvan Ilie,

Primele cazuri suspecte de Omicron în România, chiar de Ziua Națională

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un număr de 1.149 cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore şi au fost raportate 66 de decese, dintre care opt anterioare intervalului de referinţă, potrivit bilanțului transmis joi dimineață de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Citeste si: Risc dublu de deces în următorul an pentru pacienții care s-au recuperat din forme grave de COVID-19

Cel mai mic număr de decese COVID din ultimele 2 luni

"Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 2 decembrie 2021, ora 10,00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.149 cazuri de persoane pozitive cu SARS-CoV-2. De asemenea, au fost raportate 66 decese dintre care opt anterioare", precizează GCS. Bilanțul complet a fost transmis la ora 13.00 (vezi mai jos)

Citeste si: Începe testarea COVID-19 a elevilor. În școli vor fi folosite primele teste de salivă

O fetiță de 1 an, cu comorbidități, răpusă de COVID-19

În intervalul 01.12.2021 (10:00) – 02.12.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 66 de decese (33 bărbați și 33 femei), din care 8 anterioare intervalului de referință

Decesul la grupa de varsta 0-9 ani: un pacient din județul Mures, în vârstă de 1 an, de sex feminin, care prezenta comorbidități.

Unul dintre decese este al unui pacient infectat în Franța și raportat de DSP Timiș.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: Începe testarea COVID-19 a elevilor. În școli vor fi folosite primele teste de salivă

Potrivit GCS, dintre cele 66 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 ani, 1 la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 la categoria de vârstă 50-59 ani, 19 la categoria de vârstă 60-69 ani, 17 la categoria de vârstă 70-79 ani și 23 la categoria de vârstă peste 80 ani.

62 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 4 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități.

Câți români sunt internați la ATI

Din totalul de 66 de pacienți decedați, 56 erau nevaccinați și 10 vaccinați. Cei 10 pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 60-69 ani și peste 80 de ani. 9 dintre pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități, iar pentru 1 pacient nu au fost raportate comorbidități.  

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.934. Dintre acestea, 1.076 sunt internate la ATI.

Dintre cei 1.076 pacienți internați la ATI, 100 au certificat care atestă vaccinarea.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Din totalul pacienților internați, 110 sunt minori, 102 fiind internați în secții și 8 la ATI.

Noua variantă Omicron, posibil să fi ajuns în România

Trei persoane sosite din Africa de Sud au fost confirmate cu Covid după ce au fost testate pe aeroporturile din București și Baia Mare la momentul aterizării.

Nu este exclus ca la rezultatele secvențierii în cazul celor trei români infectați cu Covid, care au ajuns în țară din Africa de Sud, să apară noua tulpină, a spus joi ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Potrivit lui Rafila, "în zona din care vin persoanele respective încet-încet tulpina dominantă devine Omicron, în detrimentul tulpinii Delta".

Rafila: Nu se pune problema de carantină pentru Omicron în acest moment

„Așteptăm rezultatele. Sigur că nu e exclus să fie și noua tulpină, pentru că, în mod evident, din zona din care vin persoanele respective încet-încet tulpina dominantă devine Omicron, în detrimentul tulpinii Delta”, a declarat Alexandru Rafila la Antena 3.

Întrebat dacă se va impune carantina în cazul înmulțirii cazurilor, ministrul a răspuns: „Nu se pune problema în acest moment, pentru că nu există justificare nici măcar din punct de vedere epidemiologic”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI