Omul de afaceri Dinu Patriciu, care a decedat in 2014, si-a infiintat, in 2004, o companie specializata in servicii de taxi aerian, adica in curse charter cu elicoptere si avioane. Aceasta a fost o adevarata gaura neagra chiar si in perioada in care miliardarul traia. Astfel, din 2008 si pana in 2014, compania a inregistrat pierderi totale de peste 100 de milioane de lei, adica de aproximativ 22,5 milioane de euro.

Dupa decesul lui Patriciu, compania nu a mai inregistrat activitate, in schimb a bifat pierderi totale de 8 milioane de lei (1,7 milioane de euro) in 2015 si 2016. „Un caz similar îl prezintă Eurojet România SRL controlat de Ana Patriciu, fiica fostului magnat Dinu Patriciu şi Arch Aviation BV. Aceasta a încheiat anul 2016 cu o pierdere de 1,64 de milioane de lei şi de circa doi ani nu mai are nici un fel de activitate, cu cifre de afaceri inexistente şi un singur angajat. Înfiinţată în 2004, compania de taxi aerian intrase pe pierderi încă de pe timpul în care Dinu Patriciu trăia. Acesta nu a mai depus în 2011 bilanţul la Ministerul Finanţelor, dat fiind că, în acel an a achiziţionat Avolus, companie de private jet, formând din cele două societăţi Avolus Group BV, înregistrată la Londra. Diferenţa este dată de faptul că Avolus este un broker de chartere private jet, iar Eurojet deţinătorul avioanelor”, a scris economica.net.
Flota de avioane a lui Patriciu era compusa dintr-un Cessna Citation XLS, pe care Dinu Patriciu a platit, in vara anului 2010, 12 milioane de dolari, un Bombardier Challenger 604, achizitionat tot cu 12 milioane de dolari, si un Cessna Citation Excel.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si