„Din cauza situaţiei legate de pandemia de Covid-19, ceremonia de aprindere a torţei se va desfăşura într-un strict protocol sanitar local”, a transmis Comitetul, care a prelungit astfel măsurile drastice luate în martie 2020 în vederea JO de la Tokyo.

În istoria Jocurilor din era modernă, flacăra nu a fost aprinsă cu porţile închise decât în anul 1984, când organizatorii au vrut să protesteze împotriva caracterului comercial al Jocurilor Olimpice de la Los Angel es, scrie Agerpres.

Ceremonia Jocurilor Olimpice s-a desfășurat fără spectatori

La ceremonie au fost prezenţi doar preşedintele Comitetului Intrenaţinal Olimpic (CIO), Thomas Bach, dar şi şefa Republicii Elene, Katerina Sakellaropoulou, deoarece din cauza pandemiei, ceremonia a avut loc fără spectatori.

Citeste si: Simona Halep, la un pas de ieșirea din top 20 WTA

Manifestanții au perturbat ceremonia Jocurilor Olimpice de iarnă

Ceremonia a fost perturbată de manifestanți care au desfăşurat un drapel tibetan, pe cate scris «No Genocide Games».

Flacăra olimpică a fost aprinsă

Astăzi, flacăra a fost aprinsă pe stadionul antic din Olympia, din peninsula Peloponez şi va fi predată organizatorilor chinezi a doua zi, pe stadionul Panathenaic din Atena, după ce va arde o noapte lângă Acropole.

Citeste si: Grădinița unde sportul este pe primul loc

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În istoria jocurilor din epoca modernă, flacăra a mai fost aprinsă fără spectatori doar în 1984, când organizatorii greci au vrut să protesteze împotriva caracterului comercial al Jocurilor Olimpice de la Los Angeles.

Flacăra Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de Iarnă va fi adusă în timp record la Atena, înainte de a fi trimisă pe calea aerului la Beijing.

Beijing 2022

[Sursa foto: Facebook]

În mod tradiţional, flacăra parcurge sute de kilometri în câteva zile, traversează aproximativ cincizeci de oraşe şi situri arheologice din Grecia, purtată de artişti şi sportivi din întreaga lume.

Cine va transporta flacăra olimpică

Se pare că anul aceasta, însă, flacăra olimpică va fi transportată doar de doi purtători ai torţei olimpice, un chinez şi un grec, în mai puţin de 24 de ore, până la stadionul Panathenaic din Atena.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si