Ionuț și Andreea pot fi văzuți aproape zilnic pe străzile din Oradea. Astăzi i-am găsit în timp ce plantau florile de toamnă iarnă.

„Bulbi de flori, de diferite soiuri, culori, diferite panseluțe, sebum.”

Nu au lucrat însă dintotdeauna cu florile. Au muncit ani buni în Spania, dar dorul de casă i-a adus înapoi pe meleagurile natale.

Andreea Flore Izsak, meșter florist: „Am mers special cu gândul de acasă ca să ne facem bani, să putem face nuntă și să facem fundația la casă.

Ionuț a lucrat pe un câmp de măslini și eu la curățenie.”

Inițial, au deschis o florărie la Beiuș. Buchetele și aranjamentele pe care le creau erau postate pe internet și au atras atenția instituțiilor din Oradea. În 2022 au fost invitați să decoreze curtea Casei Darvas la Rochie, iar din primăvară se ocupă de împodobirea cu flori a străzilor din zona centrală a orașului.

Citește și: Un florar din Sibiu plantează crizanteme an de an în fața unui spital, în memoria mamei sale: ”Toate florile zilelor de mâine cresc din semințele zilei de azi”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Andreea Flore Izsak, meșter florist: „Tot timpul am simțit că am ceva aparte în mine cu florile și trebuie să pornim pe drumul acesta. Dacă este o culoare care nu se potrivește, ochii deja îmi detectează. Îmi place foarte mult să lucrez texturat, deci aranjamentele mele să fie texturate, să aibă mișcare.”

Soțul Andreei, Ionuț, se ocupă de construirea stativelor 

Andreea alege florile, iar soțul ei este cel care se ocupă de construirea stativelor și de plantat. El este cel care are privirea de ansamblu pentru întregul proiect, chiar dacă nu are studii de specialitate. În ultimele luni au plantat 5.000 de flori.

Ionuț Flore Izsak, peisagist: „Trebuie tot timpul să mă duc la fața locului să văd despre ce e vorba și atunci imediat că îmi dau seama că poți să faci minuni la locația respectivă.”

Munca celor doi este apreciată nu doar de localnici, ci și de turiștii din întreaga lume, care poposesc aici.

„Mai ales pe cele de lângă stațiile de tramvai, care sunt mai mari. Multă lume își face instashooting acolo.”.

„Sunt din Japonia. Îmi place foarte mult, verdele e peste tot. Și simt că natura e aproape de noi. Îmi place viața orașului. Este uimitor.”

„Sunt frumoase, aduc puțină prospețime orașului. Poate mai mult verde nu ar strica, decât beton.”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Întregul proiect plătit de municipalitate a costat puțin peste 40.000 de euro.

Anca Deac, purtător de cuvânt primăria Oradea: „Oradea în bloom, adică Oradea înflorită prin care au adus un nou concept de amenajare peisagistică potrivită zonei centrale, care să bucure ochiul trecătorilor în fiecare sezon. Așadar, am avut pe parcursul verii și până toamna târziu, în zona centrală a orașului, coșuri și ghivece cu diverse flori.”

Aranjamentele florale realizate săptămâna aceasta de cei doi, vor rămâne în ghivecele montate pe străzile centrale din Oradea până la primăvară, când vor fi înlocuite cu cele de sezon.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si