Istoricul și scriitorul român Florian Bichir a fost premiat, marți, în Aula Universității Naționale de Apărare „Carol I”. 

El a primit Premiul General Ștefan Gușă pentru cercetare științifică în domeniul strategiei de securitate, precum și diploma de excelență, alături de Horia Dumitrescu.

Cei doi au elaborat lucrarea „Sever Bocu (1874- 1951, O viață, un ideal, un destin”, editura RAO, 2022.

Citește și: VIDEO- Interviu în exclusivitate cu Denisa Nechifor. „Rania este un copil bun, un copil cu personalitate, încăpățânat, dar copil care nu mi-a cauzat probleme”

Scriitorul Florian Bichir a fost premiat în Aula Universității Naționale de Apărare „Carol I”

Monografia semnată de cei doi autori, Florian Bichir și Horia Dumitrescu, este un comentariu istorico-politic bine structurat în care se abordează aspecte importante ale vieții, precum și operei patriotului bănățean Sever Bocu, potrivit Dâmbovițeanul.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Volumul reintroduce în galeria marilor oameni de stat pe unul dintre făuritorii Marii Uniri, acesta fiind, totodată, și un foarte activ politician al perioadei interbelice.

Florian Bichir a primit premiul pentru cercetare științifică în domeniul strategiei de securitate. Scriitorul român a primit și diploma de excelență, în Aula Universității Naționale de Apărare „Carol I”

Florian Bichir a primit premiul pentru cercetare științifică în domeniul strategiei de securitate. Scriitorul român a primit și diploma de excelență, în Aula Universității Naționale de Apărare „Carol I”

[Sursa foto: Dâmbovițeanul]

Cine este Florian Bichir

Florian Bichir este un istoric și scriitor român care a publicat deja peste 30 de volume. Este istoric militar și profesor la Universitatea Națională de Apărare Carol I, precum și unul dintre puținii teologi care au lucrat în presa laică.

Citește și: EXCLUSIV- ”Dăm Click pe România 2023”, programul care dotează școlile cu calculatoare: ”Uneori, elevii învață pe tablă să scrie cod la orele de informatică. Multe școli nu au nici conexiuni la internet”

Florian Bichir a absolvit Facultatea de Litere și a făcut Teologia din pasiune. Academiei Române și membru al Comisiei de Istorie Militară. Florian Bichir are două doctorate, în Științe Politice și Teologie.

În perioada 2012- 2018, Florian Bichir a fost membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), având rangul de ministru secretar de stat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si