Florin Cîțu a afimat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută după vizitarea unui centru de vaccinare din municipiul Botoşani, că prezenţa efectivă a elevilor la cursuri este necesară având în vedere "impactul psihologic de anul trecut".

Citeste si: Sorin Cîmpeanu a anunțat când se vor închide școlile, din nou. În ce situație s-ar trece la sistemul online

Florin Cîțu: Nu avem o variantă clară pentru ce se întâmplă după 6 la mie 

Premierul a explicat că s-ar putea să existe situaţii într-o anumită localitate, într-o anumită şcoală sau într-o anumită clasă, să se treacă online temporar, dar, ca idee generală, el vrea ca anul şcolar 2021-2022 să fie cu prezenţă fizică.  

"Obiectivul meu pentru acest an şcolar este acela de a avea prezenţă fizică totală. Încă nu avem o variantă clară pentru ce se întâmplă după 6 la mie. Deocamdată am pus acel prag acolo. Eu vă spun că voi face tot ce este posibil ca anul acesta şcoala să rămână cu prezenţă fizică. S-ar putea să fie situaţii într-o anumită localitate, într-o anumită şcoală sau într-o anumită clasă temporar, dar, ca idee generală, vreau ca anul şcolar să fie anul acesta cu prezenţă fizică. Am văzut impactul psihologic pentru elevi anul trecut", a spus premierul.

"Este important să rămână şcoala cu prezenţă fizică. Bineînţeles, purtarea măştii rămâne obligatorie în clase. Vom testa, avem teste, vaccinarea este acum posibilă şi pentru copii", a precizat Cîţu.  

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Raed Arafat, anunț cumplit în ziua CEA MAI NEAGRĂ din valul 4 al pandemiei. "Din păcate..."

Șeful statului, anunț despre începerea școlii

Zilele trecute, președintele Klaus Iohannis a spus că, atâta vreme cât incidența COVID din ultimele 14 zile rămâne sub pragul de 6 infectări, toți copiii vor fi în sălile de clasă, iar dacă se depășește acest prag într-o localitate, școlile trec în online, a precizat șeful statului.

"Școlile se vor deschide pe 13 septembrie, cu prezență fizică cu mască și distanțare, aerisire",  a declarat, joi, Klaus Iohannis.

Citeste si:  Românii nu se grăbesc să se vaccineze, deși valul 4 de coronavirus și-a arătat colții

"Ne aflăm în valul 4 al pandemiei de COVID- 19 şi am ţinut să discut cu cei doi miniştri, pe de o parte despre gradul de pregătire a sistemului medical, iar pe de altă parte despre începerea noului an şcolar. Este cert, amploarea efectelor acestui val pandemic depinde direct de gradul de vaccinare a populaţiei României", a afirmat Klaus Iohannis, într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni după şedinţa de lucru privind începerea noului an şcolar, cu ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, şi ministrul Educaţiei, Sorin-Mihai Cîmpeanu.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Klaus Iohannis a făcut un apel către profesori și părinți să arate că le pasă cu adevărat de școală și să se vaccineze.

Președintele a precizat că școlile trec în online numai în localitățile unde rata de infectare sare de 6 la mie.

Citeste si:  Noul an școlar vine cu vești bune. Sorin Câmpeanu cere aprovizionarea școlilor cu măști pentru elevi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si