Premierul a mai precizat că, per total, avem 1.531 de persoane internate la ATI şi că trebuie să atingem ţinta de 1.600 de locuri la terapie intensivă, întrucât este nevoie de aceste locuri acum.

De asemenea, Florin Cîţu a mai afirmat cî vor fi deschide 171 de centre de vaccinare, săptămâna viitoare.

„Recunosc că am avertizat atunci şi, din păcate, a fost nevoie de aceste paturi.

Astăzi sunt 1.531 de persoane la ATI şi doar 6 locuri libere la nivel naţional. Trebuie să atingem această ţintă de 1.600 de locuri la ATI şi este nevoie de ele acum. Am discutat mai mult cu specialiştii despre situaţie, am vrut să înţeleg puţin lucrurile pentru că pe de o parte avem o evoluţie pozitivă în ceea ce priveşte numărul de persoane infectate. Vedem că după ce am ajuns la un platou începem să scădem, o scădere care se consolidează, dar în acelaşi timp, oarecum în contradictoriu, avem mai multe persoane internate în spital şi avem mai multe persoane în ATI. Am vrut să înţeleg ce se întâmplă şi cum să ne pregătim pentru perioada următoare", a declarat premierul.

Citeste si: Raed Arafat, anunţ important privind Spitalul Foişor

Valul al treilea al pandemiei de coronavirus va dura poate 2 – 3 luni

Conform acestui, valul al treilea al pandemiei de coronavirus va dura poate 2 – 3 luni  şi "trebuie să ne concentrăm, să folosim toate resursele pentru perioada următoare ca să trecem peste acest val, în timp ce ne ocupăm de campania de vaccinare”.

Florin Cîţu a mai declarat că peste un milion de români au trecut prin această boală, iar 25.000 de persoane au decedat.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Premierul Florin Cîţu
Premierul Florin Cîţu[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Judeţul cu cele mai multe cazuri de coronavirus

„E important să vorbim astăzi despre spitale pentru că avem un milion de persoane care într-adevăr au trecut prin această boală, dar avem şi peste 25.000 de persoane care au decedat, deci este foarte, foarte important să avem toate resursele la dispoziţie şi să accelerăm campania de vaccinare", a explicat premierul.

Se mai deschid 171 centre noi pentru vaccinare

Acesta a mai spus că în ceea ce priveşte campania de vaccinare, săptămâna viitoare, se mai deschid 171 centre noi pentru vaccinare, iar după 15 aprilie se va ajunge la capacitatea de vaccinare a 100.000 de oameni pe zi.

Citeste si: Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, infectat cu coronavirus

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

"Este singura soluţie de a depăşi pandemia. Pe lângă faptul că este singura soluţie de a deschide economia este important şi din punct de vedere al sănătăţii.

Doar prin vaccinare putem să lăsăm pandemia în urmă. De aceea am făcut tot ce este posibil, am folosit toate resursele necesare pentru a avea dozele de vaccin. Avem doze necesare să ne vaccinăm 5 milioane de persoane la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, 10 milioane la sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august. Dozele sunt, vin în România, trebuie doar să ne vaccinăm. Îi încurajez pe toţi românii să se înregistreze în portalul Rovaccinare şi să se vaccineze”, a completat premerul Cîţu.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si