Close sidebar
Close sidebar

Florin Cîțu, ministrul de Finanțe: Nu iau în calcul în niciun scenariu un “lockdown” pentru economie

Florin Cîțu, ministrul de Finanțe, a anunțat luni că pregătește ultima rectificare bugetară din acest an, cel mai probabil în ședința de guvern de săptămâna viitoare, și a anunțat care sunt prioritățile ministerului său pentru anul 2021.

Razvan Ilie,

Florin Citu, ministrul Financtelor Publice, un nou atac la liderii PSD cu care se află în război deschis [Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a precizat, luni seara, că pregătește, împreună cu echipa de la finanțe, mai multe scenarii pentru 2021 . În toate scenariile, ministrul spune că are trei priorități: sănătatea, investițiile și "asigurarea independenței financiare a României", ceea ce ar putea trimite și către excluderea unor împrumuturi financiare de la instituții financiare gen FMI.

Citeste si: Angela Merkel, avertisment de ultimă oră. Noul coronavirus reacționează mai agresiv

Aceste scenarii sunt legate direct de Planul de Reconstrucție și Reziliență al UE, a mai spus ministrul de Finanțe, care a ținut să precizeze că "Viitorul României este strâns legat de Uniunea Europeană".

Florin Cîțu, atac la PSD: "Ați luat sau nu aprobarea de la finanțatorii voștri de la EST?"  

"Vreau să îi asigur pe toți romanii că nu iau în calcul în niciun scenariu un “lockdown” pentru economie. A fost opinia mea în toată aceasta perioada și o mențin. Soluția pentru a trece cu bine aceasta perioadă este doar o soluția liberală. Soluția liberală este cea care a asigurat menținerea ratingului de țară în aceste condiții dificile prin care trece economia globală".

Florin Cîți critică programul PSD care ar scoate România în afara UE și care ar fi fost făcut cu "aprobare de la finanțatorii de la EST".

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Rectificarea bugetară, în ședința de guvern de săptămâna viitoare

Următoarea rectificare bugetară va avea loc în a doua săptămână din noiembrie, în condițiile în care Ministerul Finanțelor a primit nevoile ordonatorilor de credite, a anunțat, luni, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Ministrul spune că ținta este de menținere a deficitului bugetar anunțat la precedenta rectificare, de 8,6% din PIB, iar prioritățile vor fi sănătatea și investițiile.

Cîțu spune că economia își va reveni din trimestrul al treilea al anului, fapt confirmat și de agențiile de rating Fitch și Moody's, care au menținut recent ratingurile României.

Citeste si: Premierul Orban, anunț după ședința cu prefecții. "Masca va fi obligatorie în toate județele cu rata de infectare de peste 1,5 la mie"

Florin Citu, chemat de PSD î Parlament să prezinte situația din economie

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI