Florin Cîţu, susţinut de PNL, USR PLUS şi UDMR pentru funcţia de premier al României, a declarat vineri seara că se va implica direct pentru finalizarea programului de guvernare, subliniind că este nevoie ca viitorul Guvern să fie învestit cât mai repede.

Florin Cîțu: "Sunt probleme pe care trebuie să le rezolvăm rapid"

"Aş vrea să mulţumesc coaliţiei de centru-dreapta pentru încrederea pe care mi-o acordă, sunt conştient de această responsabilitate de a conduce un guvern în acest moment.

Mă voi implica direct în zilele următoare pentru a finaliza programul de guvernare. Este nevoie să avem un Guvern cât mai repede învestit în zilele următoare, pentru că sunt probleme pe care trebuie să le rezolvăm în domeniul sănătăţii, dar şi în domeniul economiei", a afirmat Cîţu, după negocierile dintre PNL, USR PLUS şi UDMR, care au avut loc la Vila Lac.

Citeste si: Negocierile pentru noul Guvern s-au încheiat. Cum s-au împărțit ministerele între PNL, USR Plus și UDMR

Cum se împart ministerele în Guvernul Florin Cîțu

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că PNL, USR PLUS şi UDMR au convenit asupra structurii Guvernului şi a funcţiilor de conducere din Parlament.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

"Astăzi, cele trei formaţiuni politice care au exprimat această voinţă au ajuns la o înţelegere în ceea ce priveşte constituirea Guvernului, structura Guvernului şi, de asemenea, poziţiile care vor fi ocupate de cele trei formaţiuni politice pentru cele mai importante funcţii în stat. În ceea ce priveşte funcţiile cele mai importante în stat, Florin Cîţu este candidatul la funcţia de prim-ministru susţinut de UDMR, USR PLUS şi PNL.

În ceea ce priveşte cele două poziţii de preşedinte de la Parlament, preşedintele Senatului va aparţine unui candidat din partea USR PLUS, preşedintele Camerei Deputaţilor unui candidat din partea PNL", a afirmat Orban, după negocierile dintre PNL, USR PLUS şi UDMR care au avut loc la Vila Lac.

El a arătat că viitorul Guvern va avea doi vicepremieri şi 18 ministere, din care 9 vor fi conduse de reprezentanţi ai PNL, 6 de reprezentanţi ai USR PLUS şi 3 de reprezentanţi ai UDMR.

Guvernul Cîțu: Ce ministere a obținut alianța USR PLUS

Potrivit declarațiilor făcute de liderii politici, ministerele din viitorul Executiv se vor împărţi astfel:

Ministerul Apărării Naționale: PNL
Ministerul de Externe: PNL
Ministerul Finanțelor Publice: PNL
Ministerul de Interne: PNL
Ministerul Educației Naționale: PNL
Ministerul Energiei: PNL
Ministerul Agriculturii: PNL 
Ministerul Muncii și protecției sociale: PNL
Ministerul Culturii: PNL
---
Ministerul Justiției- USR PLUS
Ministerul Transporturilor- USR PLUS
Ministerul Fondurilor Europene: USR PLUS
Ministerul Sănătății- USR PLUS
Ministerul Economiei, antreprenoriat şi turismului: USR-PLUS
Ministerul Cercetării, inovării și digitalizării- USR-PLUS
----
Dezvoltării, lucrărilor publice și administrației: UDMR
Mediului, apelor și pădurile: UDMR
Ministerul Sportului și Tineretului: UDMR

Florin Cîțu: Mă voi implica direct în zilele următoare pentru a finaliza programul de guvernare  

Florin Cîțu, premierul convenit de cele trei formațiuni aflate în negocieri pentru viitorul Guvern- PNL, USR Plus și UDMR- a declarat, vineri seara, după finalizarea negocierilor de la Vila Lac, că se va implica direct în zilele următoare pentru a

finaliza programul de guvernare. "Este nevoie să avem un Guvern cât mai repede învestit în zilele următoare", a spus Florin Cîțu.

Citeste si: Florin Cîțu, premierul convenit de coaliția de centru-dreapta, a făcut primele declarații (VIDEO)

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

" Aş vrea să mulţumesc coaliţiei de centru-dreapta pentru încrederea pe care mi-o acordă, sunt conştient de această responsabilitate de a conduce un guvern în acest moment. Mă voi implica direct în zilele următoare pentru a finaliza programul de guvernare. Este nevoie să avem un Guvern cât mai repede învestit în zilele următoare, pentru că sunt probleme pe care trebuie să le rezolvăm în domeniul sănătăţii, dar şi în domeniul economiei", a afirmat Cîţu, după negocierile dintre PNL, USR PLUS şi UDMR, care au avut loc la Vila Lac.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si