Marele actor Florin Piersic a fost transferat în cursul dimineții de joi la o clinică privată din București, unde i s-a făcut o investigație computer-tomograf (CT), după care a fost trimis la spitalul Foișor.

Citește și: VIDEO. Florin Piersic, monitorizat atent de medicii din Capitală. Care a fost dorința marelui actor la plecarea din Cluj?

Actorul transferat de la Cluj la Institutul Matei Balș din Capitală se află în al treilea spital în decurs de o săptămână.

Conform StirilorKanalD , Florin Piersic a fost transferat deja la spitalul ortopedic Foișor din Capitală, unde se va face o evaluare și urmează să i se scoată proteza pe care o are la genunchi, o operațiune destul de grea spun medicii.

Citește și: Florin Piersic, infectat de la o perfuzie. Medicul Adrian Marinescu a explicat cât de periculoasă este bacteria cu care se luptă actorul

Florin Piersic, transferat la secția de ortopedie din Spitalul Foișor

Actorul Florin Piersic, 88 de ani, a părăsit Institutul Matei Balș din Capitală, dar continuă tratamentul cu antibiotice pentru infecția din organism.

Piersic a fost, inițial, internat la Spitalul Militar din Cluj și diagnosticat cu o infecție în zona genunchiului, după ce i s-a făcut rău după un spectacol. Artistul a fost dus la Institutul Inimii, deoarece infecția se răspândise și la simulatorul cardiac.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Florin Piersic a fost dus, joi dimineața, la o clinică privată pentru RMN și CT, iar apoi a fost transferat la Spitalul de ortopedie Foișor.

Actorul are o infecție generalizată în corp care ar fi fost produsă din cauza unei branule care a fost ținută mai mult timp.

Actorul a transmis prin reprezentanții spitalului Matei Balș că se simte bine în spital și se află pe mâini bune.

Cât de gravă este starea de sănătate a lui Florin Piersic

Directorul medical al Institutului "Matei Balş", Adrian Marinescu, a declarat, miercuri, că nu se discută la acest moment despre o infecţie care să îi pună actorului Florin Piersic viaţa în pericol.

"Dânsul nu numai că este stabil, nu aş spune că starea generală este foarte bună deoarece vorbim, până la urmă, de vârstă, de bolile cronice, dar, fără discuţie, nu este aşa cum s-a spus un risc vital, nu este o stare gravă care să îi pună viaţa în pericol în viitorul apropiat, motiv pentru care ceea ce facem noi încă de aseară, de când a ajuns la noi, este o evaluare care nu ţine doar de procesul infecţios. Aici discutăm tot practic: partea ortopedică, cardiologică, tot ce se întâmplă.(...) Nu discutăm despre o infecţie care să îi pună în acest moment viaţa în pericol. Cred că este partea cea mai importantă. Ce va fi în viitorul apropiat şi cum vom aborda lucrurile este o altă discuţie, dar nu se pune problema să fie o stare gravă care să îi pună viaţa în pericol", a afirmat medicul, la Antena 3.

Întrebat dacă există posibilitatea ca actorul să fie operat din nou în următoarele zile, Marinescu a răspuns:

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Cu siguranţă că toate sunt de luat în calcul. Evaluarea nu este făcută doar de către infecţionist, este logic să fie aşa, sunt ortopezii şi partea de cardio, vom alege cea mai bună soluţie. În momentul în care se va pune problema, poate şi în orele următoare sau ziua următoare, să avem o altă abordare sigur că vom anunţa".

Potrivit directorului medical, problema constă în ce măsură infecţia ar ajunge "să aibă un răsunet mare şi să modifice multe lucruri".

"Stafilococul, despre el vorbim, dacă este un stafilococ pe care noi îl numim cuminte, adică sensibil la aproape toate antibioticele, se găseşte şi pe piele. El poate să convieţuiască destul de uşor la oricare dintre noi. Atunci când ai un sistem imunitar cu probleme acel stafilococ şi el, la rândul lui, va face mai mult rău, categoric. Nu ştiu dacă este discuţie de branulă sau este o discuţie generală că există riscul ca dintre bacterii, cum este şi stafilococul, să dea infecţia. Problema mea nu este asta că dă infecţia, ci în ce măsură această infecţie ajunge să aibă un răsunet mare, să modifice multe lucruri, să ducă până la urmă la un prognostic negativ. Asta facem şi asta trebuie monitorizat", a explicat medicul. 

Florin Piersic, în fața unei noi operații? Actorul, transferat din nou, într-un alt spital din Capitală!

Florin Piersic, în fața unei noi operații? Actorul, transferat din nou, într-un alt spital din Capitală!

[Sursa foto: Captură KANAL D]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si