Florin Piersic trece prin momente dificile. Actorul în vârstă de 88 de ani are o infecție generalizată în organism, așa că situația nu este una bună. Din fericire, bacteria cu care se luptă nu este una periculoasă, decât în raport cu vârsta și bolile asociate ale marelui actor.

Citește și: Florin Piersic, în fața unei noi operații? Actorul, transferat din nou, într-un alt spital din Capitală!

Directorul medical al Institutului "Matei Balş", Adrian Marinescu, a explicat despre ce infecție este vorba în cazul lui Florin Piersic.

"Nu e o situație de gravitate, așa cum am auzit în diverse surse și cred că e important de spus lucrul acesta, dar într-adevăr este un pacient vulnerabil prin vârstă, prin bolile asociate și un lucru pe care nu-l are în raport cu această infecție. Asta se întâmplă și dacă ar fi avut, de exemplu, o pneumonie sau o viroză. În mod clar trebuia să fie supravegheat extrem de atent, așa cum se întâmplă acum", a declarat Adrian Marinescu, potrivit Agerpres.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Florin Piersic, tratat după infecția de la Cluj. Ce este stafilococul "cuminte"

Potrivit directorului medical de la Matei Balș, problema constă în ce măsură infecţia ar ajunge "să aibă un răsunet mare şi să modifice multe lucruri".

"Stafilococul, despre el vorbim, dacă este un stafilococ pe care noi îl numim cuminte, adică sensibil la aproape toate antibioticele, se găseşte şi pe piele.

El poate să convieţuiască destul de uşor la oricare dintre noi. Atunci când ai un sistem imunitar cu probleme acel stafilococ şi el, la rândul lui, va face mai mult rău, categoric. Nu ştiu dacă este discuţie de branulă sau este o discuţie generală că există riscul ca dintre bacterii, cum este şi stafilococul, să dea infecţia. Problema mea nu este asta că dă infecţia, ci în ce măsură această infecţie ajunge să aibă un răsunet mare, să modifice multe lucruri, să ducă până la urmă la un prognostic negativ. Asta facem şi asta trebuie monitorizat", a explicat Adrian Marinescu la Antena 3. 

Florin Piersic este stabil, a precizat miercuri Marinescu, însă nu se poate spune că starea generală este foarte bună din cauza vârstei și a bolilor cronice.

"Nu este aşa cum s-a spus un risc vital, nu este o stare gravă care să îi pună viaţa în pericol în viitorul apropiat, motiv pentru care ceea ce facem noi încă de aseară, de când a ajuns la noi, este o evaluare care nu ţine doar de procesul infecţios. Aici discutăm tot practic: partea ortopedică, cardiologică, tot ce se întâmplă.(...) Nu discutăm despre o infecţie care să îi pună în acest moment viaţa în pericol. Cred că este partea cea mai importantă. Ce va fi în viitorul apropiat şi cum vom aborda lucrurile este o altă discuţie, dar nu se pune problema să fie o stare gravă care să îi pună viaţa în pericol", a afirmat medicul de la Matei Balș.

Florin Piersic, transferat la Spitalul Foișor

Florin Piersic a fost transferat, joi, la spitalul Foișor pentru tratament ortopedic.

Actorul a ajuns în cursul dimineții la spitalul ortopedic Foișor din Capitală, unde se va face o evaluare și urmează să i se scoată proteza pe care o are la genunchi, o operațiune destul de grea spun medicii.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Încă de dimineață Florin Piersic a fost transferat de la institutul Matei Balș spre o clinică privată din Capitală acolo unde i s a făcut un CT, adică o investigație mai amănunțită.

Actorul are o infecție generalizată în corp care ar fi fost produsă din cauza unei branule care a fost ținută mai mult timp.

Actorul a transmis prin reprezentanții spitalului Matei Balș că se simte bine în spital și se află pe mâini bune.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si