Florin Piersic își sărbătorește ziua de naștere pe 27 ianuarie, iar azi împlinește frumoasa vârstă de 87 de ani. Ministerul Culturii l-a caracterizat drept un "iubit şi admirat de generaţia sa, care a reuşit să devină un exemplu şi pentru cei mai tineri, având abilitatea de a se adapta şi reinventa neîncetat, de-a lungul anilor.

Citește și: Florin Piersic Jr. vine duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

De la Harap Alb, la Mărgelatu sau Anghel Şaptecai, uriaşul artist este, totodată, o figură familiară şi plăcută celor mai mici dintre spectatori. Actor de film, radio şi televiziune, a creat roluri inconfundabile, reuşind cu măiestrie să se facă remarcat şi apreciat atât în dramă, comedie, tragedie sau filme cu caracter istoric".

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Florin Piersic- „Viața este o poveste”

„Cariera uluitoare a sărbătoritului zilei mă îndeamnă să afirm că Florin Piersic nu este doar actorul carismatic, iubit de public, ci, prin complexitatea personalităţii sale, o reală instituţie. Pentru tot ceea ce sunteţi şi aţi făcut pentru cultura română, vă urez sănătate, linişte şi gânduri bune, maestre!”, a

transmis ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu.

Citește și: Ce pensie încasează Florin Piersic după 66 de ani de teatru

Florin Piersic, Cetățean de Onoare al orașului Iași

Florin Piersic a debutat în cinematografie în 1957, cu filmul" Ciulinii Bărăganului".

Alte piese în care acesta a jucat au fost: „Neamul Şoimăreştilor”, „De-aş fi... Harap Alb”, „Răscoala”, „Mihai Viteazul”, „Haiducii lui Şaptecai”, „Zestrea domniţei Ralu”, „Fraţii Jderi”, „Drumul oaselor”, „Trandafirul galben”, „Misterele Bucureştilor”, „Masca de argint”, „Colierul de turcoaze”.

Florin Piersic a fost numit Cetățean de Onoare al orașului Iași, la cea de-a 10-a ediție de Serile Filmului Românesc, ediție care i-a purtat numele.

Citește și: Florin Piersic împlinește 86 de ani. Cum s-a apucat „Margelatu” de actorie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si