Flurona, infectarea simultană cu gripă și coronavirus. Care sunt simptomele?
Flurona simptome. România înregistrează deja primele cazuri de infectare cu flurona. Mai exact, este vorba despre persoanele care sunt confirmate pozitiv cu gripă și SARS-CoV-2 în același timp.
Flurona simptome. România se confruntă cu primele cazuri de flurona. Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la infectarea în același timp cu SARS-CoV-2 și gripă.
Potrivit doctorului Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din București, numărul de cazuri de flurona ar putea crește, în baza datelor strânse până acum și a vorbit despre simptomele și complicațiile care pot apărea, precizând că este nevoie ca pacienții să în spital pentru ca boală să fie supravegheată de medici.
Flurona, două virusuri simultane
„Flurona” este termenul care a fost folosit la începutul anului 2022 prin care specialiștii descriau primul caz de infectare simultană cu gripă și Covid.
Flurona, flu şi rona, înseamnă că sunt prezente concomitent două virusuri, gripal, flu, rona, de la corona. Medicii spun că au fost cazuri puține.
Primele cazuri de Flurona au fost confirmate la copii, la spitalul Matei Balș din Capitală. Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la simptomele infectării.
Specialiștii cred că persoanele care au infecția dublă au nevoie de internare pentru a avea parte de tratamentul necesar.
Care sunt simptomele date de Flurona?
Simptomatologia este una mai zgomotoasă în cazul Flurona, dar destul de clară. Gripa este mai accentuată, starea este modificată, durerile sunt mari, apar dureri musculare, dureri articulare, dureri de cap, simptomatologie digestivă ca la infecțiile virale.
Medicii atrag atenția la modul de evoluție al bolii care poate fi unul imprevizibil și poate avea un risc crescut de complicații dacă sunt existente amândouă mai ales la persoanele vulnerabile cu vârste avansate, de peste 65-70 de ani care au boli cronice, sunt supraponderale, dar și copiii cu vârste de până la 5 ani, care pot avea risc de complicații.
„Din fericire, deocamdată numărul de cazuri, sper să rămână aşa, este destul de mic în terapie intensivă, asta în condiţiile în care în momentul în care sunt pacienţi fie cu gripă, fie cu infecţie cu SARS-CoV-2 din ţară, ajung la noi. Aş spune totuşi că trebuie să vedem partea plină a paharului. Nu este un capăt de ţară, nu demonstrează nimic deocamdată nici pentru virusurile gripale, nici pentru SARS-CoV-2, că avem o virulenţă sporită, mă refer la ele luate separat, în al doilea rând, este vorba despre o perioadă scurtă, lumea trebuie să înţeleagă că vorbim de câteva săptămâni de
maximă intensitate.
Foarte probabil că din finalul lunii ianuarie vom ajunge la un trend descendent în ceea ce priveşte gripa. Şi atunci lucrurile clar se vor aşeza, deşi vom avea probabil şi în martie cazuri, dar vor fi rare”, a declarat dr. Adrian Marinescu într-un interviu acordat pentru News.ro.