" Azi, Romania si-a pierdut Regele si unul dintre cei mai mari lideri ai Europei secolului XX, simbol al datoriei fata de tara sa. Bunicul meu a fost conducatorul care si-a iubit tara si oamenii ei cu adevarat! Astazi, am pierdut cel mai bun prieten, pe bunicul meu, dar ma consider un om norocos pentru ca am avut privilegiul sa fiu crescut si format de catre el, cu datoria fata de tara si promisiunea ca mereu voi incerca sa-l fac mandru de mine.

Bunicule, imi va fi dor de tine si nu voi uita ca m-ai invatat despre valori reale, nemuritoare in timp. Odihneste-te in pace!", afirma fostul principe Nicolae.

Regele Mihai I a murit marti, la ora 13.00, ora Romaniei. La capataiul sau s-a aflat, pana in ultima clipa, principesa Maria. Majestatea Sa implinise 96 de ani in 25 octombrie.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Pălăria Melaniei, pantaloni scurţi şi lenjerie: obiectele vestimentare cele mai comentate la învestitura lui Trump. „Aproape a zburat”- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Trupul neinsufletit al Regelui Mihai va fi depus in

Holul de onoare a Castelului Peles, iar apoi pentru doua zile in Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei.

Slujba de inmormantare va avea loc la Catedrala Patriarhala, iar inmormantarea va avea loc la Curtea de Arges, in noua Catedrala Regala si Patriarhala.

Incepand de miercuri, vor fi deschise carti de condoleante la Castelul Peles, la Palatul Regal din Calea Victoriei si la Palatul Elisabeta si vor fi la dispozitia publicului timp de 40 de zile.

Toti cei care vor sa depuna flori, jerbe sau coroane o pot face incepand de miercuri la intrarea principala a Palatului Regal din Calea Victoriei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si