Autoritățile canadiene au decis să trimită forțele armate în provincia Columbia Britanică. Acolo, incendiile uriașe au făcut prăpăd.

Există peste 300 de focare de incendii, iar unele dintre ele au ajuns în zonele locuite de oameni. Astfel, 19.000 dintre cei 20.000 de locuitori au unui oraș afectat de foc, au fost evacuați.

Citește și: VIDEO- Furtuna tropicală Hilary a făcut prăpăd în California. Au fost provocate inundații de amploare

„Este ca un cimitir aici”

Zeci de mii de oameni trăiesc un adevărat coșmar, de când focul a început să pârjolească tot în jurul lor. Incendiile avansează în mod alert, iar autoritățile nu reușesc să le țină sub control.

Canada, înghițită de incendiile devastatoare: „E ca un cimitir aici. Copacii sunt negri”

Canada, înghițită de incendiile devastatoare: „E ca un cimitir aici. Copacii sunt negri”

[Sursa foto: Profimedia]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Ne-am luptat cu 100 de ani de incendii într-o singură noapte. Noaptea a devenit zi din cauza luminii portocalii a norilor și a focului. Au fost oameni care au rămas blocați. Este cel mai rău coșmar pentru un șef al pompierilor.

Salvatorii au rămas blocați pentru că încercau să ajute oameni care au refuzat să plece", a spus șeful unei echipe de pompieri, pentru CBC News, relatează Digi24.

„Ambele părți ale autostrăzii erau arse”

Aproximativ 100.000 de oameni au primit sau vor primi ordin de evacuare în regiunea Teritoriilor de Nord-Vest și în provincia British Columbia.

Incendiile au avansat într-un oraș aflat la doar 300 de kilometri de Vancouver.

„În timp ce conduceam, am văzut că ambele părți ale autostrăzii sunt arse și că toți copacii sunt negri. Cred că liniile de internet și stâlpii de electricitate au căzut și încă vedem fum. A trebuit să respectăm ordinul de evacuare. Ni s-a spus să plecăm până vineri la prânz, ceea ce am făcut, dar când am plecat totul era calm și orașul era liniștit", a spus o persoană.

Canada, înghițită de incendiile devastatoare: „E ca un cimitir aici. Copacii sunt negri”

Canada, înghițită de incendiile devastatoare: „E ca un cimitir aici. Copacii sunt negri”

[Sursa foto: AP/CNN]

Citește și: VIDEO- Noi incendii puternice în Grecia. Care sunt zonele afectate

Incendiile produse în ultima vreme în Canada par să nu se mai sfârșească. Există mai mult de 1.000 de focare active în țară.

Peste 13 milioane de hectare au fost arse complet.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si