Pe măsură ce se apropie vara, o atenție sporită se va îndrepta spre planurile cu familia și prietenii pentru acea călătorie în străinătate mult așteptată, scris The Independent. Cu zile mai luminoase, temperaturi mai ridicate și copii care nu mai merg la școală, luna august rămâne o alegere populară pentru o vacanță de vară. 

De la o insulă grecească la coasta portugheză, de la lacurile italiene la un oraș columbian, iată câteva destinații care vă vor inspira cu siguranță vacanța de vară din august.

Creta, Grecia

Cu o temperatură medie de puțin sub 30C și puțin sub 12 ore de soare pe zi, luna august în Creta oferă o experiență mai plăcută și mai temperată decât în apropiere, în Corfu sau în Grecia continentală. Cea mai mare și cea mai populată dintre insulele grecești, Creta este o insulă muntoasă la fel de renumită pentru importanța sa istorică ca și pentru plajele sale.

Creta, Grecia

Creta, Grecia

[Sursa foto: PixaBay]

Turiștii pot vizita capitala, Heraklion, pentru a vedea un port vechi uimitor, arhitectura venețiană și ruinele celui mai vechi oraș din lume, Knossos. Alternativ, mergeți la Chania pentru un alt port pitoresc, clădiri colorate și plaje frumoase. Alte orașe, cum ar fi Rethymno, sunt mai puțin atinse de turiști pentru cei care speră la o experiență mai "autentică" a Greciei. 

Nisa, Franța

Unul dintre cele mai faimoase orașe de pe Coasta de Azur, Nisa este de mult timp o destinație turistică. Se știe că regina Victoria a vizitat-o de mai multe ori, în timp ce alte vizite ale aristocrației europene din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea au contribuit la stabilirea sa ca destinație la modă.

Citește și: De 1 mai, românii preferă muntele. Sezonul de schi ar putea fi prelungit

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Nisa, Franța

Nisa, Franța

[Sursa foto: PixaBay]

Cu mai multe piețe, propria plajă (și faimoasa Promenade des Anglais), un port pitoresc și o viață de noapte agitată, reputația high-end a Nisei s-a transformat într-un oraș plăcut pentru toată lumea.

Valcencia, Spania

Cel de-al treilea oraș din Spania s-a bucurat de o creștere a popularității în rândul turiștilor străini  în ultimii ani. Oferind kilometri de nisip auriu, o mare caldă și garanția căldurii și a soarelui, acesta conține, de asemenea, un oraș vechi extins, care este străjuit de străzi pietruite, o gamă de restaurante de calitate, baruri și magazine.

Valencia, Spania

Valencia, Spania

[Sursa foto: PixaBay]

Trei piețe impresionante și o catedrală uimitoare formează punctul central al orașului, în timp ce plajele Malvarrosa și Patacona găzduiesc zeci de cafenele, baruri pe plajă, restaurante excelente, terenuri de fotbal și volei și zeci de localnici fericiți. Printre atracții se numără Orașul Artelor și Științelor, Grădinile Turia de 12 km și Sfântul Potir, despre care se presupune că a fost folosit de Iisus în timpul ultimei cine.

Dubrovnik, Croația

Situat la o distanță amețitoare de Marea Adriatică, Dubrovnik este bijuteria litoralului din Croația. Deși mai recent a devenit faimos pentru că a fost locul de filmare pentru Game of Thrones, orașul vechi, înconjurat de ziduri din secolul al XVI-lea, este plin de arhitectură barocă și gotică, de piețe impresionante și de străzi de calcar.

Dubrovnik, Croația

Dubrovnik, Croația

[Sursa foto: PixaBay]


Vizitatorii se pot plimba de-a lungul unor secțiuni ale zidurilor înainte de a admira mai multe clădiri medievale, cum ar fi turnul cu ceas sau catedrala.
Deși cu pietriș pe alocuri, plajele oferă un acces excelent la apele azurii ale Adriaticii și găzduiesc, de asemenea,- împreună cu orașul vechi- o bună parte din viața de noapte a orașului.

British Columbia, Canada

Deși este mai rece decât unele escapade de vară, august este luna perfectă pentru a vizita una dintre cele mai frumoase provincii canadiene. Cu orașul Vancouver, o parte din Munții Stâncoși canadieni și păduri și lacuri incredibile, Columbia Britanică este cel mai bine de experimentat vara, când se pot experimenta activitățile în aer liber.

Citește și: Vacanța de vară 2023. Când începe vacanța elevilor?

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

British Columbia, Canada

British Columbia, Canada

[Sursa foto: PixaBay]

Temperaturile mai scăzute permit ieșirea în oricare dintre cele șapte parcuri naționale, unde puteți înota, face drumeții, pescui, merge cu bicicleta și face caiac-canoe după bunul plac. pescui, merge cu bicicleta și face caiac-canoe după bunul plac. Dacă preferați, vizitați Vancouver- al treilea oraș ca mărime din țară- sau mergeți la Whistler; chiar și în afara sezonului de schi, celebrul oraș-stațiune oferă o mulțime de frumuseți naturale și oportunități pentru activități fizice.

De asemenea, pe listă au fost incluse Algvarve, Faro, Medellin, Sri Lanka și Milano.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si