Șapte copii care trăiau în condiții inumane au fost salvați din casa lor din Pennsylvania. Acum, părinții lor se luptă cu acuzațiile ce le-au fost aduse, cu privire la siguranța copiilor lor, șapte la număr.

Copiii erau murdari, nu aveau cu ce se îmbrăcau, trăiau într-o mizerie de nedescris și nu au fost niciodată duși la medic sau la școală. Ei aveau probleme grave de sănătate și anxietate socială acută.

Citește și: Mai mulți elevi au făcut toxiinfecție alimentară la un banchet

Poliția regională Pennridge spune că a descoperit 3 fete, cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani, care locuiau într-o casă mobilă, care era „în evidentă degradare și dezordine”, cu fecale împrăștiate pe podeaua dormitorului și cearșafurile care nu fuseseră spălate de mai multe săptămâni. Alte 3 minore, fete între de 4 și 10 ani, și un băiat de 6 ani au fost apoi găsiți ascunși într-o cameră din spate a căsuței lui Shane și Crystal Robertson, relatează Daily Mail.

FOTO - Doi părinți și-au chinuit cei 7 copii timp de mai mulți ani. Ei erau subnutriți, murdari, bolnavi și nu au mers niciodată la școală

FOTO - Doi părinți și-au chinuit cei 7 copii timp de mai mulți ani. Ei erau subnutriți, murdari, bolnavi și nu au mers niciodată la școală

[Sursa foto: Daily Mail]

Copiii au fost găsiți în condiții inumane

Șase dintre cei șapte copii erau subnutriți clinic, doi aveau funcțiile renale scăzute, iar trei dintre ei au fost diagnosticați cu sindrom viral acut, potrivit autorităților.

În plus, doi copii au fost nevoiți să se tundă în cap pentru că părul lor era mult prea încâlcit și murdar pentru a fi salvat.

Niciunul dintre copii nu mersese la școală, iar unii dintre ei nu știau nici datele lor de naștere. Părinții lor, Crystal, în vârstă de 37 de ani și Shane, în vârstă de 47 se confruntă în momentul de față cu șapte capete de acuzare pentru punerea în pericol a copiilor.

Citește și: Alba, o fetiță româncă uimește Irlanda. La doar 4 ani și-a îndeplinit visul de a juca într-un film

FOTO - Doi părinți și-au chinuit cei 7 copii timp de mai mulți ani. Ei erau subnutriți, murdari, bolnavi și nu au mers niciodată la școală

FOTO - Doi părinți și-au chinuit cei 7 copii timp de mai mulți ani. Ei erau subnutriți, murdari, bolnavi și nu au mers niciodată la școală

[Sursa foto: Daily Mail]

Descoperirea șocantă a autorităților

Oamenii legii au spus în declarațiile pe propria răspundere că au fost informați pentru prima dată despre situația grea a copiilor atunci când au primit un raport că doi minori intrau într-o remorcă abandonată adiacentă casei Robertson, la data de 23 aprilie.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„La sosire, au găsit o tânără de 12 ani în curtea din față” , se arată în declarație. Fata de 12 ani, care era desculță în acel moment și  „a început să vorbească cu ofițerii explicându-le că părinții ei le-au spus să nu treacă la rulota abandonată și că părinții ei nu ar trebui să fie trași la răspundere”. Ea a spus că pătrunde în rulota abandonată de alături doar pentru a obține o pătură „pentru a-și ține de cald, deoarece familia ei nu mai are mulți bani”.

La acel moment, potrivit Poliției, o fată de 14 ani și-a făcut apariția în spatele proprietății învecinate purtând  „cizme de lucru mult prea mari pentru picioarele ei și avea haine care păreau murdare”. Ofițerii care au răspuns apelului au decis apoi să le ceară părinților, Shane și Crystal, să îi lase să vadă locuinţa.

Citește și: Mesaje 1 Iunie 2023. Cele mai frumoase urări și felicitări pentru toți copiii din lume: „La mulți ani, copil frumos și bun!”

Frigiderul era închis cu lacăt iar casa era plină cu materii fecale

Polițiștii au fost șocați să observe, la intrarea în casă, un lacăt de bicicletă pe frigider. Mama copiilor a declarat că cei mici mănâncă atât de multă mâncare, încât a trebuit să pună un lacăt pe frigider pentru că „furau” totul.

La scurt timp după această scenă, Shane i-a cerut fiicei sale de 16 ani să iasă din ascunzătoarea ei. Ea ar fi spus că tânăra era ultimul copil care mai locuia în casă.

Când poliția s-a întors cu reprezentanți ai Biroului pentru Copii și Tineret din Bucks County în jurul orei 17:00 în acea noapte, au găsit încă 4 copii ascunși într-o cameră din spate. Mama copiilor le-a spus oamenilor legii că nu i-a informat și despre ceilalți copii mai devreme pentru că „nu a vrut să aibă probleme”.

În locuință au fost descoperite condiții de viață groaznice, insalubre, cu miros neplăcut și mulți gândaci și șobolani în cuști, dar și fecale pe podea și pe o pătură.

Citește și: Accident dramatic în Iași! O copilă de 12 ani s-a stins din viață, iar alta se află în stare gravă la spital, după ce au fost spulberate de mașină

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În interiorul locuinței, a spus poliția, au găsit condiții de viață insalubre, cu miros neplăcut, mai mulţi gândaci și 20 de șobolani în cuști, precum și fecale pe podea și pe o pătură.

„Camera în care dormeau Shane și Crystal avea un pat în mijlocul camerei, cu mai multe cuști pentru animale înconjurând-o. Lenjeriile de pe pat nu păreau să fi fost spălate în câteva săptămâni/luni. Pe podea erau articole de gunoi și pereții aveau găuri în ei”.

Un dormitor alăturat era blocat de o mașină de spălat spartă, neavând ușă, dar era aglomerat cu haine murdare și gunoi împrăștiat pe podea.

O mare parte din casă avea nevoie și de reparații, având găuri în pereți. Poliția a mai găsit la domiciliu „doi câini, două țestoase, doi iepuri, șerpi, broaște râioase și o reptilă cu 4 picioare cunoscută sub numele de Tegu”. Singura hrană notabilă aflată în casă era pentru animale, potrivit Poliției.

Citește și: De ce sunt importante probioticele pentru mamă și copil încă din timpul sarcinii

Cei 7 copii au fost plasaţi în centre de plasament

Copiii au fost salvați de la o viață mizeră și au fost plasați în centre de plasament. Un vecin a dezvăluit că nu avea idee cât de proastă era igiena copiilor până când nu a văzut o copie a raportului de Poliție.

Shane și Crystal sunt liberi pe cauțiune, în timp ce copiii lor sunt trimiși în case de plasament. O ședință preliminară este programată pe 7 august.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si